Σύλλογος “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό”: «Το κέρδος προκαλεί και θα προκαλεί τραγωδίες»

Ελλάδα
Σύλλογος “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό”: «Το κέρδος προκαλεί και θα προκαλεί τραγωδίες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για το «έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό” καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων και καταδίκης της πολιτικής που τα προκάλεσε, εκφράζοντας παράλληλα τα «ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του στους οικείους των θυμάτων του τελευταίου προδιαγεγραμμένου εγκλήματος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση:

«Το έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής, που αυτή τη φορά συντελέστηκε στα Τέμπη, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην τραγική αλυσίδα θανάτου, που όλο και συχνότερα ξεκληρίζει σπίτια, καταστρέφει ζωές, διαγράφει όνειρα και ελπίδες δεκάδων και εκατοντάδων λαϊκών οικογενειών.

Το Μάτι, η Μάνδρα, το ναυάγιο του “Σαμίνα”, οι συνέπειες των σεισμών, τα Τέμπη αποτελούν αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι ο καπιταλισμός είναι ασύμβατος με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, ότι το κέρδος προκαλεί και θα προκαλεί τραγωδίες.

Ο καπιταλισμός που σαπίζει είναι ανίκανος να σχεδιάζει και να αξιοποιεί τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας για την ασφάλεια των ανθρώπων (κατασκευές, μεταφορικά μέσα κλπ.), θυσιάζει τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Στον αντίποδα βρίσκεται, και το έχει αποδείξει, η πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα, όταν η επιστημονικά σχεδιασμένη οικονομία και παραγωγή ήταν σε θέση να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες του λαού, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για όλες και όλους.

Ο Σύλλογος “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό” εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του στους οικείους των θυμάτων του τελευταίου προδιαγεγραμμένου εγκλήματος και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων και καταδίκης της πολιτικής που τα προκάλεσε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News