Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μεσολάβησε το κόμμα και τον έκαναν σταθμάρχη», καταγγέλλει ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας

«Εγκλημάτησε αυτός που τον έκανε σταθμάρχη αυτόν τον άνθρωπο, 59 χρονών και τον βάζει μόνο του άπειρο να δουλέψει στη Λάρισα», κατήγγειλε ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας για τον σταθμάρχη που προφυλακίστηκε για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας, Ιωάννης Κολλάτος, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στο OPEN ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας αποκάλυψε ότι ο 59χρονος που έχει προφυλακιστεί έγινε σταθμάρχης με κομματικό ρουσφέτι. «Στα 59 το

υ χρόνια μεσολάβησε το κόμμα και τον έκαναν σταθμάρχη. Τον εκπαίδευσαν μερικούς μήνες, τρεις μήνες στα πρακτικά και στο τέλος Γενάρη τον όρισαν σταθμάρχη. Τον έστειλαν 10 ημέρες στην Καλαμπάκα, σε απομονωμένο σταθμό με δύο τρένα την ημέρα και στη συνέχεια τον έβαλαν στην Λάρισα σε έναν κεντρικό σταθμό με 80 δρομολόγια την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγκλημάτησε αυτός που τον έκανε σταθμάρχη αυτόν τον άνθρωπο, 59 χρονών και τον βάζει μόνο του άπειρο να δουλέψει στη Λάρισα», τόνισε και σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή αυτό που έγινε.

Ο κ. Κολλάτος δήλωσε συγκλονισμένος από το τραγικό δυστύχημα και ανέφερε ότι τον συγκεκριμένο σταθμάρχη τον γνώριζε γιατί την περίοδο της δικής του θητείας, καθώς όπως είπε τον είχε βοηθό στο γραφείο αποσκευών. «Ήταν υπάλληλος στις αποσκευές, δηλαδή μετέφερε τις βαλίτσες των επιβατών. Κάποια στιγμή τον δώσανε μετάταξη στο υπουργείο Παιδείας και μοίραζε σχολικά βιβλία στα σχολεία» είπε, αναφερόμενος στον 59χρονο που βρέθηκε μόνος τους στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Σημειώνεται σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, στην τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη σταθμαρχών που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο υπήρχε ηλικιακό όριο στα 42 έτη. Για τη Λάρισα άνοιγαν δύο θέσεις: Μία για έναν έμπειρο στο πόστο του σταθμάρχη και μία για άπειρο χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία. «Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο 59χρονος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο, καθώς υπερέβαινε κατά πολύ το όριο ηλικίας των 42 ετών» σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια