Ελλάδα

Πρώην σταθμάρχης Βόλου: Μέχρι και πριν από 4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση - Σήμερα δεν υπάρχουν σταθμάρχες!

Το 2004 υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα κανείς, σημειώνει πρώην σταθμάρχης Βόλου και προσθέτει ότι πριν 3 - 4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση που θα απέτρεπε τέτοιο λάθος

Για τις εικόνες εγκατάλειψης του σιδηρόδρομου μίλησε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, ο Γιώργος Αποστολέρης συγκρίνοντας τη σημερινή εικόνα με λίγα χρόνια πριν.

Μιλώντας στο Mega και σε ερώτηση σχετικά με το γιατί δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, είπε: «Μέχρι πριν 3-4 χρόνια λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση και αυτό θα απέτρεπε κάθε λάθος που θα μπορούσε να κάνει ένας σταθμάρχης ή μηχανοδηγός. Το 2004 στο Βόλο υπήρχαν 28 σταθμάρχες και 36 κλειδούχοι, σήμερα δεν υπάρχει κανένας. Σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό».

«Με 40 μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης» ανέφερε ο Γιώργος Αποστολέρης, μιλώντας σχετικά με το σταθμαρχείο Λάρισας και τον 59χρονο σταθμάρχη ο οποίος έχει συλληφθεί για τον ρόλο του στην τραγωδία των Τεμπών.

«Η Λάρισα είναι από τους δυσκολότερους σταθμούς. Ιδιαίτερος σταθμός με φόρτο εργασίας πάρα πολύ μεγάλο. Παλιότερα δεν υπηρετούσε ένας σταθμάρχης, αλλά δύο σταθμάρχες και με την τηλεδιοίκηση άλλους δύο σταθμάρχες» είπε ο πρώην σταθμάρχης.

«Η Λάρισα είναι από τους δυσκολότερους σταθμούς. Ιδιαίτερος σταθμός με φόρτο εργασίας πάρα πολύ μεγάλο. Παλιότερα δεν υπηρετούσε ένας σταθμάρχης, αλλά δύο σταθμάρχες και με την τηλεδιοίκηση άλλους δύο σταθμάρχες» σχολίασε. Ο πρώην σταθμάρχης εξήγησε πως: «Η τηλεδιοίκηση θέλει γύρω στα 11 άτομα. Φεύγουν συνεχώς σταθμάρχες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έμπειρο προσωπικό. Δυστυχώς, με 40 μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης. Εξ ανάγκης τοποθετήθηκε ο συνάδελφος εκεί. Η εμπειρία χρόνων χτίζεται σε μικρούς σταθμούς με μεταθέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια