«Η θέση έμεινε κενή, κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του»: Το μήνυμα των φοιτητών του ΕΚΠΑ

Ελλάδα
«Η θέση έμεινε κενή, κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του»: Το μήνυμα των φοιτητών του ΕΚΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μήνυμα που άφησαν στα άδεια έδρανα για τα θύματα των Τεμπών

Συγκλονίζει το μήνυμα που άφησαν οι φοιτητές της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία οι φοιτήτες αποχώρησαν από την αίθουσα της σχολής ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και αποχαιρετώντας έναν συμφοιτητή τους.

Το μήνυμα γράφει:

«Επειδή αυτή θέση έμεινε κενή γιατί κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του, σήμερα άδειασαν και οι υπόλοιπες».

Συνοδεύεται από μια μαύρη κορδέλα πένθους.

Την ίδια στιγμή, το κύμα «σιωπηρής διαμαρτυρίας» για το πολύνεκρο δυστύχημα, όλο και μεγαλώνει.

Με «όπλα» τους τη σχολική τσάντα και το σώμα τους μαθητές σχολείων σχηματίζουν τις φράσεις – σύμβολο της τραγωδίας των Τεμπών. «Πάρε όταν φτάσεις», «Τέμπη», «Ποτέ Ξανά».

Από τη Λάρισα μέχρι την Κρήτη, οι μαθητές των σχολείων εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια, περιμένοντας και αυτοί τις απαντήσεις…

Tην ίδια στιγμή, πέρα από τις συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας έχει ξεσπάσει ένα κύμα καταλήψεων.

Καταλήψεις και εκδηλώσεις μνήμης που κάποιοι φόβουνται πως θα πάρουν χαρακτηριστικά κινηματικής αντίδρασης σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη. Οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι για κάθε ελληνική οικογένεια. Οπότε, αν αρχίσουν να παίρνουν πιο μαζικό χαρακτήρα, το μήνυμα που θα σταλεί θα είναι βροντερό και θα αγγίξει το «μαλακό υπογάστριο» της κοινωνίας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Σήμερα το πρωί πραγματοποιληθηκε συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την τραγωδία στα Τέμπη στο κέντρο του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News