Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα στοιχεία για τη μοιραία σύγκρουση - Ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν το μοιραίο

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα στοιχεία για τη μοιραία σύγκρουση - Ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν το μοιραίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε να ακινητοποιήσει τα τρένα και να αποφευχθεί η τραγωδία

Μια αποκάλυψη «βόμβα» ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Star, ο σταθμάρχης -ο οποίος έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες- φέρεται να γνώριζε 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στη γραμμή καθόδου – γεγονός που θα του έδινε τη δυνατότητα να ακινητοποιήσει τα τρένα και να αποφευχθεί η τραγωδία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο σταθμάρχης της Λάρισας είχε ενημερωθεί στις 23:04 από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων, χωρίς ακολούθως να αντιδράσει με κάποιον τρόπο καθώς ήταν σίγουρος ότι είχε «κλειδώσει» το μοιραίο Intercity 62 στην γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη.

Η εν λόγω επικοινωνία, κατά την οποία ενημερώθηκε ο σταθμάρχης, έχει καταγραφεί ηχητικά, αλλά και σε βιβλίο. Σημείωνεται επίσης πως ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι άκουσε την εντολή και ότι αποκρίθηκε «όλα καλώς». Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων, έχει καταθέσει τα παραπάνω στις αρχές.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News