Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν 24 σοροί - Στην ΕΛ.ΑΣ έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν 24 σοροί - Στην ΕΛ.ΑΣ έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των Αρχών, οι νεκροί από το δυστύχημα στα Τέμπη είναι 57.

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί μέχρι και αυτή την ώρα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56, όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β', Κωνσταντία Δημογλίδου. 

Ειδικότερα, η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι, ως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 57 νεκροί, ενώ δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα οι 56 εξ αυτών και άρα θεωρούνται αγνοούμενοι.

Εδώ να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο σε τέτοια πολύνεκρα δυστυχήματα προβλέπει ότι πρέπει να αναγνωριστούν επισήμως, μέσω DNΑ, τα θύματα, και όχι μέσω φωτογραφιών κ.λπ. Αυτό εν προκειμένω σημαίνει ότι ένας από τους νεκρούς δεν έχει ταυτοποιηθεί και επίσημα.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι που επέβαιναν στο τρένο, αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από συγγενείς.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην Ελληνική Αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το ''μέχρι στιγμής'', καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στο σημείο, καθώς τμήματα του τρένου έχουν γίνει άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Ως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 57 νεκροί, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση, η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στο τρένο.  

//--> //-->

Τέμπη: Νοσηλεύονται 48 άτομα, έξι σε ΜΕΘ

Σε νοσοκομεία βρίσκονται 48 άτομα για νοσηλεία, έξι εκ των οποίων σε ΜΕΘ. Μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», σε ειδική μονάδα.

Η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ γίνεται με ανάλυση DNA. Ως τώρα, έχουν ληφθεί 55 δείγματα από σορούς, 52 από συγγενείς και 26 από ανθρώπινα μέλη στο σημείο της τραγωδίας. Έχουν γίνει 24 ταυτοποιήσεις σορών και έχουν ενημερωθεί τέσσερις οικογένειες.

Η επίσημη ενημέρωση για την τραγωδία στα Τέμπη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News