Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν 24 σοροί - Στην ΕΛ.ΑΣ έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των Αρχών, οι νεκροί από το δυστύχημα στα Τέμπη είναι 57.

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί μέχρι και αυτή την ώρα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56, όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β', Κωνσταντία Δημογλίδου. 

Ειδικότερα, η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι, ως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 57 νεκροί, ενώ δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα οι 56 εξ αυτών και άρα θεωρούνται αγνοούμενοι.

Εδώ να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο σε τέτοια πολύνεκρα δυστυχήματα προβλέπει ότι πρέπει να αναγνωριστούν επισήμως, μέσω DNΑ, τα θύματα, και όχι μέσω φωτογραφιών κ.λπ. Αυτό εν προκειμένω σημαίνει ότι ένας από τους νεκρούς δεν έχει ταυτοποιηθεί και επίσημα.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι που επέβαιναν στο τρένο, αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από συγγενείς.

«Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην Ελληνική Αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το ''μέχρι στιγμής'', καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς. Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με τη μέθοδο DNA» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στο σημείο, καθώς τμήματα του τρένου έχουν γίνει άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Ως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 57 νεκροί, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση, η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στο τρένο.  

Τέμπη: Νοσηλεύονται 48 άτομα, έξι σε ΜΕΘ

Σε νοσοκομεία βρίσκονται 48 άτομα για νοσηλεία, έξι εκ των οποίων σε ΜΕΘ. Μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», σε ειδική μονάδα.

Η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ γίνεται με ανάλυση DNA. Ως τώρα, έχουν ληφθεί 55 δείγματα από σορούς, 52 από συγγενείς και 26 από ανθρώπινα μέλη στο σημείο της τραγωδίας. Έχουν γίνει 24 ταυτοποιήσεις σορών και έχουν ενημερωθεί τέσσερις οικογένειες.

Η επίσημη ενημέρωση για την τραγωδία στα Τέμπη

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται.

Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης, όσο και το βαγόνι-εστιατόριο.

Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες, καθώς κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, όπως και αύριο, Παρασκευή.

Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί επίσημα στην Ελληνική Αστυνομία ως αγνοούμενοι 56 επιβάτες. Τονίζεται το ''μέχρι στιγμής'', καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Αυτή την ώρα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί είναι 57. Δηλαδή ένας περισσότερος από αυτούς που έχουν δηλωθεί στον κατάλογο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA.

Επίσης, παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, οι 6 από αυτούς σε ΜΕΘ. Μία επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίσθηκε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα DNA από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, κατά προτεραιότητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 24 ταυτοποιήσεις σορών, 20 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, 2 με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και 2 μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Οι οικείοι και συγγενείς των θυμάτων όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση θα ενημερώνονται από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού.

Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων 4 οικογενειών.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια