Τραγωδία στα Τέμπη: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους - Από 20 έως 30 ετών οι περισσότεροι (vid)

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους - Από 20 έως 30 ετών οι περισσότεροι (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη να παραμένει άγνωστος, αρκετοί είναι ακόμη οι αγνοούμενοι και εκείνοι που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Συντετριμμένες οι οικογένειες που δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι απέγιναν τα παιδιά τους

Μαρτυρικές στιγμές για τους συγγενείς των αγνοουμένων με την επιχείρηση να συνεχίζεται για τον εντοπισμό τους στα Τέμπη. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ και οι εθελοντές διασώστες προσπαθούν με αμείωτο ρυθμό να εντοπίσουν ότι έχει απομείνει στα βαγόνια του μοιραίου τρένου. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57.

Οι περισσότεροι αγνοούμενοι είναι φοιτητές, παιδιά περίπου 20 χρονών που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ανάμεσά τους και δύο παιδιά από την Κύπρο.

Ψάχνουν την 24χρονη Αναστασία, τον 23χρονο Κυπριανό, τον 23χρονο Ντένη, τον Άγγελο, την Ιφιγένεια, την Ελένη, την Αγάπη, την Ελπίδα.

Συγκλονίζουν οι γονείς των αγνοούμενων

«Έντεκα παρά 20 μίλησα μαζί της εγώ η ίδια», είπε η μητέρα αγνοούμενης. Σχεδόν 36 ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα ψάχνει την ελπίδα μέσα στα λιωμένα σίδερα. Την ελπίδα που έχασε μια άλλη μητέρα έξω από το νεκροτομείο.

Τρεις ξαδέλφες έχασαν τη ζωή τους στο πρώτο τους ταξίδι με το τρένο. Οι 20χρονες δίδυμες, Θώμη και Χρύσα, και η ξαδέρφη τους, Αναστασία, σπούδαζαν Ιατρική και Αισθητική εδώ και λίγο διάστημα στην Θεσσαλονίκη. Το τριήμερο της Αποκριάς αποφάσισαν να το περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στον τόπο καταγωγής τους, το Καστράκι Καλαμπάκας.

//--> //-->

Μια γυναίκα έχασε και τον άντρα της και το παιδί της. «Ζήτησα τον 40χρονο άντρα μου και τον 5χρονο γιο μου και μου έφεραν στάχτες και αποκαΐδια», είπε χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα με το ζόρι κρατιέται όρθια μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που συνέβη. «Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρονών έφυγε ο σύζυγός μου και 5 χρονών το παιδί μου. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δε μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News