Τραγωδία στα Τέμπη: «Πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών» - Ξέσπασε συγγενείς αγνοουμένων

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: «Πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών» - Ξέσπασε συγγενείς αγνοουμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια στιγμή πατέρας ενός εκ των θυμάτων δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν θα μπορέσει να θάψει το παιδί του - Τι θα πάω εγώ τώρα στη μάνα του και στον αδερφό του; Κάτι άυλο; Ένα ανύπαρκτο DNA;

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ειδικότερα, απαντήσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Λάρισα ζητάει ένας νεαρός άνδρας που έχασε τον πατέρα του και τον 15χρονο αδερφό του. «Άμα χρειαστεί να κάνετε κάτι θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε”. Τέσσερις φορές καταγράψανε το όνομά μου και κανείς δεν έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για το εάν οι συγγενείς του βρίσκονται ή όχι εν ζωή.

«Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτήν την στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό, το γνωρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά:

//--> //-->

«Το θέμα είναι κάτι να γίνει για να μην υπάρξουν ξανά τόσα θύματα. Πληρώσανε 50 εισιτήρια «θανάτου». Πόσοι νεκροί; Δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει τίποτα για αυτό. Νέα παιδιά… ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό. Δεν θέλω κάποιος να ερθει να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου», συμπλήρωσε ο οργισμένος άνδρας.

«Ξέρω ότι η αδερφή μου έχει σκοτωθεί και περιμένω τα αυτονόητα»

Τη δική της αγωνία βιώνει και η αδερφή μίας γυναίκας η οποία εμφανίστηκε βέβαιη πως το συγγενικό της πρόσωπο έχει χάσει τη ζωή της μιας και βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity 62. «Θα περιμένουμε άλλες τέσσερις ώρες για να έχουμε προσωπική ενημέρωση, για να μας πουν τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να πάρουν τη λίστα από την εταιρεία. Είναι 350 άτομα; Να δει η εταιρεία το κάθε εισιτήριο από ποια τράπεζα έχει πληρωθεί και βάσει το νούμερο να γίνει μία αντιστοίχιση», πρόσθεσε η γυναίκα.

//--> //-->

Τι θα πάω εγώ τώρα στη μάνα του και στον αδερφό του; Κάτι άυλο; Ένα ανύπαρκτο DNA;

Την ίδια στιγμ ένας πατέρας που έχασε το παιδί του στο πολύνεκρο δυστύχημα μίλησε στο Star και μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν θα μπορέσει  να θάψει το παιδί του…

«Είναι γνωστό σε όλα τα παιδιά του λαού που ανεβοκατεβαίνουν Αθήνα- Θεσσαλονίκη ότι υπάρχουν προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά δε περιμέναμε ότι θα είχαμε αυτήν την τραγωδία», ανέφερε αρχικά ο άνδρας.

«Μέσα μου, αν και δε θα το δείξω ποτέ, “βράζω”. Σκοπός της ζωής μου από εδώ και πέρα για την ψυχή του παιδιού μου, του φίλου του και όλων των παιδιών που ήταν μέσα στο τρένο είναι να κυνηγηθεί όχι ο σταθμάρχης, που καταδικάζουν όλοι, αλλά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ και όλος ο συρφετός που 20 χρόνια είχε σε αυτή την κατάσταση το δίκτυο. Γιατί αλλιώς θα σκοτώσουν κι άλλα παιδιά», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους νεκρούς.

«Τα σκοτώσανε τα παιδιά. Ποιος θα τα φέρει πίσω; Οι εργολάβοι; Τι θα πάω εγώ τώρα στη μάνα του και στον αδερφό του; Κάτι άυλο; Ένα ανύπαρκτο DNA; Ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και του τα έκοψαν αυτοί οι εγκληματίες. Θα μας δώσουν κλειστά φέρετρα, θα μας χτυπήσουν και την πλάτη. Όμως αυτό δε θα τελειώσει εδώ», επεσήμανε ακόμη.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News