Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: «Δύσκολη η επιχείρηση στο 2ο βαγόνι - Σε κακή κατάσταση πολλοί άνθρωποι εκεί» (vid)

Ελλάδα
Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: «Δύσκολη η επιχείρηση στο 2ο βαγόνι - Σε κακή κατάσταση πολλοί άνθρωποι εκεί» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση στο βαγόνι όπου βρισκόταν το εστιατόριο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός

Για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση στο βαγόνι όπου βρισκόταν το εστιατόριο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο κρατικό κανάλι. «Βλέπουμε ότι εκεί υπάρχουν άτομα. Δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης. Έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσής τους. Εκεί βρίσκονται πολλοί άνθρωποι», τόνισε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο κ. Αρτοποιός.

«Είναι μια δύσκολη επιχείρηση που θα έχει συνέχεια, γιατί θα πρέπει να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους», πρόσθεσε, αδυνατώντας, όπως είπε, να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο βαγόνι, στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες.

«Για κάποιο λόγο, άγνωστο ακόμα, παρουσιάστηκε πολύ μεγάλο πυροθερμικό φορτίο και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εκεί. Θα έχουμε νέα δεδομένα», κατέληξε.

Ανασύρθηκαν 7 απανθρακωμένα πτώματα από το βαγόνι του εστιατορίου

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «οι διασώστες ανέσυραν από το πρωί επτά απανθρακωμένες σορούς από το βαγόνι-εστιατόριο» του μοιραίου επιβατικού τρένου Intercity 62.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ενέργειες επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της δεύτερης θέσης» και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή του.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News