Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ιατροδικαστής Λεονταρή: Έγινε νεκροψία σε 43 σορούς

Ελλάδα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ιατροδικαστής Λεονταρή: Έγινε νεκροψία σε 43 σορούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε νεκροψία σε 43 σορούς, με λήψη DNA η ταυτοποίηση με λήψη DNA η ταυτοποίηση

Σε 43 σορούς έχει πραγματοποιηθεί η νεκροψία- νεκροτομή, δήλωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, αναφερόμενη στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η ιατροδικαστής, η οποία είναι επικεφαλής της σχετικής διαδικασίας νεκροψίας- νεκροτομής, περιέγραψε πως πέρα από τις σορούς, υπάρχουν και ανθρώπινα μέλη τα οποία πρέπει να ταυτοποιηθούν. Από επίσημες πηγές, ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στα Τέμπη είναι 38 νεκροί, σύμφωνα με τα όσα είπαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτη οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Όμως, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας έκανε λόγο για 43 νεκρούς.

Το πρωτόκολλο για μαζικές καταστροφές

Η κ. Λεονταρή, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε ότι τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μαζικές καταστροφές, σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση των σορών που ανασύρθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν μετωπικά δύο τρένα.

«Φωτογραφίζεται η κάθε σορός και το κάθε στοιχείο που μπορεί να έχει- για παράδειγμα ένα μενταγιόν, ένα ρολόι- και μετά γίνεται η λήψη DNA από τη σορό και από τους συγγενείς», εξήγησε η ιατροδικαστής, αναφερόμενη στο πρωτόκολλο που ακολουθείται.

«Έχουμε τελειώσει με τη διαδικασία νεκροψίας- νεκροτομής και των 43 σορών. Έχουμε και αρκετά ανθρώπινα μέλη, από τα οποία θα ληφθεί DNA, για να δούμε σε ποιον ανήκουν», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής, αναφερόμενη στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, οι συγγενείς βρίσκονταν στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου ένα κλιμάκιο προσπαθούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του κάθε θύματος, ώστε να υπάρχει μια πρώτη εικόνα. «Υπάρχουν ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, για να συνδράμουν», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Θεωρώ ότι αύριο το μεσημέρι θα έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, κατά τα λεγόμενα της αστυνομίας, προκειμένου να μπορέσουν να αποδοθούν», δήλωσε η ιατροδικαστής.

Η πλειοψηφία των σορών στις οποίες διενεργήθηκε νεκροψία- νεκροτομή, ανήκαν σε νέα παιδιά, δήλωσε η κ. Λεονταρή. «Μεταξύ 20 και 30 ετών, θα μπορούσε να πει κάποιος», συμπλήρωσε, αλλά σημείωσε: «Είναι σε πολύ κακή κατάσταση η σοροί και δεν μπορείς να έχεις πολύ καλή εικόνα».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News