Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Αναζητούν τους οικείους τους με φωτογραφίες στα χέρια (vid)

Αναζητούν τους οικείους τους με φωτογραφίες στα χέρια: Πατέρας ζητά πληροφορίες για δικό του πρόσωπο δείχνοντας την εικόνα του στην κάμερα

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες έξω από το νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων που προέκυψαν από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προκειμένου να αναγνωρίσουν ή να εντοπίσουν τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ένας πατέρας ο οποίος είναι συντετριμμένος, περιέγραψε στην κάμερα την αγωνία του και κρατώντας τη φωτογραφία της φίλης του γιου του ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό της και προσπαθεί να διατηρήσει τις ελπίδες του για τον εντοπισμό της.

Οι σοροί μεταφέρονται από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων έρχονται αντιμέτωποι με τη φρικτή διαδικασία αναγνώρισης των δικών τους ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Όπως ανέφερε η αρμόδια ιατροδικαστής, η αναγνώριση και η ταυτοποίηση των σορών είναι το πιο δύσκολο κομμάτι από όλη τη διαδικασία, ενώ αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Πατέρας αγνοούμενης είπε στο Open ότι οι αστυνομικοί τους έχουν ήδη διαβάσει ήδη τις λίστες με τα ονόματα των τραυματιών και ο ίδιος δεν άκουσε το όνομα της κόρης του.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, με εντολή της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, συγκροτήθηκαν  κλιμάκια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενα από ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, και επιχειρούν στα νοσοκομεία διακομιδής των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, για την υποστήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα:

Στα νοσοκομεία υποδοχής τραυματιών της Λάρισας, συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και φορέων Ψυχικής Υγείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, που λειτουργούν στη Θεσσαλία (ΘΕΨΥΠΑ, ΕΠΑΨΥ, Αποστολή, Συνειρμός)

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» από κλιμάκιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Οι τραυματίες, που διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υποστηρίζονται από τον φορέα ΕΨΥΚΑ.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μεταβαίνει στη Λάρισα για τον συντονισμό των κλιμακίων, καθώς και για την υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια