Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Πώς διασώθηκαν από την τραγωδία τα τρία νέα παιδιά από την Ιεράπετρα

Κρήτη
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Πώς διασώθηκαν από την τραγωδία τα τρία νέα παιδιά από την Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως εκ θαύματος διασώθηκαν τα τρία νέα παιδιά από την Ιεράπετρα, τα οποία επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, με την μοιραία αμαξοστοιχία

Συγκλονισμένη είναι και η κοινωνία της Ιεράπετρας από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και τυχερή που από αυτή την απίστευτη εθνική τραγωδία, βγήκαν σώοι τρείς νέοι με καταγωγή από την ευρύτερη Ιεράπετρα, που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου είχαν περάσει με τους φίλους τους το εορταστικό τριήμερο.

Στο 6ο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη επέβαινε ο 19χρονος Ιεραπετρίτης φοιτητής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Άγγελος Τσιαμούρας ο οποίος λίγο πριν τη σύγκρουση των τρενων είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του κ. Μαριάννα Καριχιμάκη - Τσιαμούρα, στην οποία είχε πει ότι θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη κατά τις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυκτα.

«Γύρω στα μεσάνυκτα άκουσα από την κρατική τηλεόραση ότι είχαν συγκρουστεί δύο τρενα στα Τέμπη. Τρόμαξα και με κυρίευσε ο πανικός γιατί ήξερα ότι εκείνη τη στιγμή το παιδί μου, ο Άγγελος, ταξίδευε με το τρένο για τη Θεσσαλονίκη. Άρχισα αμέσως να τον καλώ στο τηλέφωνο αλλά να μην παίρνω καμία απάντηση. Μέχρι τις 2:30 είχαμε σκάσει στο σπίτι μας από την αγωνία και την ανησυχία. Και σε αυτό το χρονικό σημείο ο Άγγελος μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο και πήγαινε προς το Νοσοκομείο της Λάρισας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες επειδή είχε εισπνεύσει πάρα πολύ καπνό από τα φλεγόμενα βαγόνια, καθώς επιχειρούσε πάνω από 2,5 ώρες να απεγκλωβίσει μαζί με έναν φίλο του και τους διασώστες της ΕΜΑΚ τους τραυματίες και τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας που υπήρχαν στο 3ο , στο 4ο και στο 5ο βαγόνι. Εκείνος επέβαινε στο 6ο βαγόνι όπου υπήρχε μόνο μια γυναίκα ελαφρά τραυματισμένη με σχίσιμο συ φρύδι. Τα παιδιά έβγαλαν από τα τρία βαγόνια που ήταν πιο μπροστά αρκετούς τραυματίες και τρείς νεκρούς. Ο Άγγελος δεν έμεινε στο Νοσοκομείο . Βρίσκεται σε συγγενικό μας σπίτι στη Λάρισα, είναι σοκαρισμένος και περιγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης σα να είχε γίνει σεισμός μεγάλης έντασης, αλλά ευτυχώς είχε Άγιο βοηθό και είναι καλά στην υγεία του», είπε στο neakriti.gr, μεταξύ άλλων η κ. Μαριάννα Καριχιμάκη Τσιαμούρα.

Στο ίδιο τρένο αλλά στο 5ο βαγόνι επέβαιναν άλλα δύο νέα παιδιά με καταγωγή από την Ιεράπετρα, τα οποία διασώθηκαν της τραγωδίας χωρίς καν να τραυματιστούν, αλλά και αυτά τα παιδιά δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει το σοκ που έχουν υποστεί από τη σύγκρουση.

Πρόκειται για τον 26χρονο οικονομολόγο Σταύρο Χ. και τη φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Χρυσάνθη Προϊστάκη, που ενημέρωσαν τις οικογένειες τους μετά τη σύγκρουση και λέγοντας τους ότι είναι καλά καθώς σε ελάχιστο χρόνο επιβιβάστηκαν μαζί με άλλους διασωθέντες σε λεωφορεία και συνέχισαν οδικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου έφθασαν κατά τις 3:00 π.μ.

«Η ώρα ήταν λίγο πριν τα μεσάνυκτα όταν μας κάλεσε η κόρη μου από το κινητό της και μας είπε ότι έχει γίνει ένα πολύ κακό περιστατικό και πώς ευτυχώς η ίδια είναι πάρα πολύ καλά. Έτσι ηρεμήσαμε και πήγαμε για ύπνο. Όταν όμως το πρωί μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τι είχε συμβεί, τρομάξαμε πραγματικά. Μπήκαν στο κεφάλι μας διάφορες σκέψεις, όπως για παράδειγμα, τι θα γινόταν αν τα τρένα συγκρούονταν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μέσα στο τουνελ. Τότε όλοι οι επιβάτες θα είχαν καεί. Δεν θα έμενε κανείς ζωντανός. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί επειδή τα παιδιά μας και η παρέα τους που επέστρεφαν από τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφεραν να βρούν θέσεις στα πρώτα βαγόνια. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν νέα παιδιά που γύριζαν στα Πανεπιστήμια τους από την Αθήνα όπου είχαν κατέβει να διασκεδάσουν και δυστυχώς πολλά από αυτά τα παιδιά έφυγαν τόσο νέα και με τόσο άδοξο τρόπο. Αναρωτιέται κανείς πως γίνεται στις μέρες μας που η τεχνολογία έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα , να γίνονται τέτοια δυστυχήματα…», είπε στο neakriti.gr, ο κ. Γιώργος Προϊστάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News