Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι - Ψάχνουν στις λίστες οι οικογένειές τους

Ελλάδα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Τουλάχιστον 50 αγνοούμενοι - Ψάχνουν στις λίστες οι οικογένειές τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μπροστινά βαγόνια έγιναν μια άμορφη μάζα σιδερικών, όπου μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια

Στιγμές οδύνης και αγωνίας εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία όπου μεταφέρονται οι τραυματίες από το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 40 ενώ τουλάχιστον 50 είναι οι αγνοούμενοι. Τα μπροστινά βαγόνια έγιναν μια άμορφη μάζα σιδερικών, όπου μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

Συγγενείς των θυμάτων, των τραυματιών και των αγνοουμένων έχουν σπεύσει έξω από τα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να μάθουν κάτι νεότερο για τους δικούς τους ανθρώπους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, «έχουμε πολλούς νέους, επτά πτώματα είναι απανθρακωμένα», σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το έργο της ταυτοποίησης είναι πολύ δύσκολο διότι οι σοροί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες. Συνεχίζουν δυστυχώς να έρχονται σοροί από τον τόπο του ατυχήματος. Μόλις τελειώσει αυτό το επίπονο για εμάς και τις οικογένειες έργο, θα ακολουθήσει η νεκροψία των σορών» σημείωσε η ίδια.

Μια συγγενής ενός εκ των αγνοουμένων μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τον 23χρονο ξάδερφό της.

«Ο ξάδερφός μου ήταν στο τρένο. Δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένος ούτε σαν τραυματίας, ούτε σαν τίποτα. Είναι 23 χρονών, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Είχε έρθει τρεις ημέρες σε εμάς στην Αθήνα».

Μία ακόμα οικογένεια αναζητά μία 24χρονη κοπέλα που είναι από την Πάφο της Κύπρου. Ο πατέρας του φίλου της βρίσκεται στο νοσοκομείο και κάνει έκκληση για όποιον την έχει δει και γνωρίζει κάτι για την τύχη της. Βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι και από χθες το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι γονείς της έρχονται από την Κύπρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News