Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Για βαριά κακουργήματα θα διωχθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

Ελλάδα
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Για βαριά κακουργήματα θα διωχθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία εισαγγελέα η απολογία του σταθμάρχη - Με την εποπτεία εισαγγελέα εφετών οι έρευνες

Παρουσία εισαγγελέα αυτή την ώρα απολογείται στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης ο σταθμάρχης, που θεωρείται ότι φέρει καθοριστική ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει επί τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών, καθώς οι εισαγγελικές αρχές, όταν συγκεντρωθούν τα πρώτα στοιχεία για τις ευθύνες που προκάλεσαν την τραγωδία, θα προχωρήσουν σε ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, οι διώξεις θα αφορούν το αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα και επισύρει -με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια.

Επίσης οι διώξεις θα αφορούν και την κατηγορία των ανθρωποκτονιών, στις οποίες πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News