Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Τραγικός απολογισμός με 36 νεκρούς - 4 προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία

Ελλάδα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Τραγικός απολογισμός με 36 νεκρούς - 4 προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρέθηκαν 4 σοροί απανθρακωμένες

Σε τέσσερις προσαγωγές για την ανείπωτη τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Στους 36 οι νεκροί

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 36, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί απανθρακωμένες, σύμφωνα με το ethnos.gr. Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης σε νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 53 άτομα.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου , τόνισε ότι οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη και για αυτούς έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας έχει αρχίσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία της Λάρισας

Τα νοσοκομεία της Λάρισας  που υποδέχονται νεκρούς και τραυματίες μετά τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έφτασε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να ενημερωθεί την κατάσταση των τραυματιών που έχουν διακομιστεί μετά τη φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στη Λάρισα.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

«Παίρνω το παιδί μου και δεν απαντάει»

Την ώρα που οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι είναι 32 προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνομιλήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας μητέρας που μετέδωσε το Mega, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε συγκλονισμένη ότι παίρνει το παιδί της τηλέφωνο και δεν το βρίσκει, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καμία ενημέρωση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News