Το πρώτο σχόλιο του Τσίπρα για την καθαίρεση Πολάκη: «Δική μου ήταν η απόφαση» (vid)

Ελλάδα
Το πρώτο σχόλιο του Τσίπρα για την καθαίρεση Πολάκη: «Δική μου ήταν η απόφαση» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο για το θέμα, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα».

«Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα», τόνισε για να προσθέσει: «Παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς κ.λπ. (…) Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις», συμπλήρωσε.

«Η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε θεσμούς», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής, που μίλησε για “συμμορίτες”. Δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη, λέγοντας “θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή”. Δεν είδα και πάλι αντιδράσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά», υπογράμμισε, έχοντας τονίσει ότι «έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

«Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», ανέφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News