Ρόδος: Σοβαρή υπόθεση εκβιασμού με απειλές για διαπόμπευση 35χρονου στο πανελλήνιο

Ελλάδα
Ρόδος: Σοβαρή υπόθεση εκβιασμού με απειλές για διαπόμπευση 35χρονου στο πανελλήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου προσημείωσαν 11 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ (550 ευρώ) και ζήτησαν από τον 35χρονο να μεταβεί στο προκαθορισμένο του ραντεβού που είχε με τον 39χρονο

Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση θρασύτατου εκβιασμού ενός προσώπου γνωστού στην τοπική κοινωνία της Ρόδου αποκαλύφθηκε την Παρασκευή (24/2) με κατηγορούμενο έναν 39χρονο Ροδίτη.

Ο 39χρονος, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, απειλούσε και εκβίαζε τον 35χρονο ότι, αν δεν του έδινε μικρά και μεγάλα χρηματικά πόσα, θα αποκάλυπτε δημόσια στοιχεία και πληροφορίες της ιδιωτικής του ζωής!

Με τον τρόπο αυτό, και με την απειλή της διαπόμπευσης, σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο 39χρονος δράστης είχε καταφέρει να αρπάξει συνολικό ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ από τον 35χρονο, το τελευταίο χρονικό διάστημα!

Έτσι, το πρωί της περασμένης Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου ο 35χρονος έσπευσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου και εκεί κατήγγειλε αναλυτικά τα όσα διαδραματίζονταν την τελευταία διετία, ονοματίζοντας τον δράστη και ζητώντας από τις αρμόδιες Αρχές να δώσουν ένα τέλος στο μαρτύριό του.

Πώς έγινε η σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, αφού ενημέρωσαν και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, προσημείωσαν 11 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ (550 ευρώ) και ζήτησαν από τον 35χρονο να μεταβεί στο προκαθορισμένο του ραντεβού.

Πράγματι, εκεί εμφανίστηκε ο 39χρονος κατηγορούμενος ο οποίος και του ζήτησε να του δώσει το ποσό που είχε στην κατοχή του.

Μόλις ο 39χρονος το παρέλαβε, δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου που ήταν κρυμμένοι σε μικρή απόσταση από το σημείο της συνάντησης που είχαν σταθμεύσει, τον πλησίασαν, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του βρέθηκαν και τα 11 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα

Σε βάρος του 39χρονου, που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και για άλλα αδικήματα, η εισαγγελέας Ρόδου άσκησε ποινική δίωξη για εκβίαση, με την απειλή βίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, παραπέμποντάς τον έτσι στον ανακριτή Ρόδου, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σχετικά με τα υποτιθέμενα γεγονότα που ο κατηγορούμενος εκβίαζε τον 35χρονο ότι θα αποκάλυπτε, έλεγε πως είχαν σχέση με την προσωπική του ζωή πριν από πολλά χρόνια, και ότι είχε τον τρόπο να τον διαπομπεύσει στο πανελλήνιο όπως έλεγε χαρακτηριστικά, κάνοντάς τον ρεζίλι.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο δράστης με αυτό τον τρόπο είχε καταφέρει να αρπάξει από τον εκβιαζόμενο, σταδιακά, το ποσό των 30.000 ευρώ!

Οι ασφυκτικές πιέσεις και οι απειλές είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά κορυφώθηκαν στις 23 Ιανουαρίου 2023, και μάλιστα δεν περιορίζονταν μόνο στη διαπόμπευση σύμφωνα με την καταγγελία, αλλά περιείχαν και σοβαρές απειλές.

Όλα αυτά φαίνεται μάλιστα ότι υπάρχουν και καταγεγραμμένα, είτε με απειλητικά τηλεφωνήματα που έγιναν, είτε με σχετικά μηνύματα που στάλθηκαν.

Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News