Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ύποπτη μαύρη σακούλα μπροστά από το ρωσικό προξενείο

Ελλάδα
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ύποπτη μαύρη σακούλα μπροστά από το ρωσικό προξενείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε μπροστά από το Προξενείο της Ρωσίας, στην οδό Δημοσθένους 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Τέθηκε σε εφαρμογή πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου, που αφορά τόσο τους δρόμους, όσα και τα κτίρια γύρω από το Προξενείο.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ύποπτο αντικείμενο, που βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα, εξουδετέρωσε η αστυνομία  με ελεγχόμενη έκρηξη. Ο άνδρας που το άφησε μπροστά στο προξενείο και άρχισε να τρέχει, αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο επιχειρήσεως της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκε, νωρίς το απόγευμα, για μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, που άφησε κάποιος περαστικός και αμέσως δόθηκε εντολή για αποκλεισμό του χώρου.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπου και διεξήχθη η σχετική επιχείρηση, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη για πεζούς και οχήματα, στην οδό Δημοσθένους και στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος του Προξενείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε ο αστυνομικός στο Προξενείο.

Το άτομο που άφησε τη σακούλα αναζητείται από την αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News