Νέα αποκάλυψη: Είχαν δικογραφία για τον Κοκλώνη από το 2021 και την έβαλαν στο ράφι

Ελλάδα
Νέα αποκάλυψη: Είχαν δικογραφία για τον Κοκλώνη από το 2021 και την έβαλαν στο ράφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αποκάλυψη για τον Κοκλώνη. Για φορολογικές υποθέσεις εκκρεμεί δικογραφία εδώ και 2 χρόνια

Ενός κακού... μύρια έπονται! Λόγια του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή, που επιβεβαιώνονται στην περίπτωση του Νίκου Κοκλώνη... 

Όπως αποκαλύπτεται, σύμφωνα με τον ιστότοπο ieidiseis.gr, στα συρτάρια της Οικονομικής Εισαγγελίας εκκρεμούσε από το 2021 άλλη δικογραφία σε βάρος του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, για φορολογική υπόθεση, μικρότερου βεληνεκούς από την υπόθεση, που αποκάλυψε η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, η οποία οδήγησε στη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του τηλεαστέρα, που φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που ξέπλενε μαύρο χρήμα, ενώ εξαπάτησε το Δημόσιο, προκαλώντας ζημιά 22 εκατομυρίων ευρώ.

Κατά τις ίδιες πηγές, η νέα δικογραφία Κοκλώνη, που όμως είναι... παλιά, βγήκε στην επιφάνεια, μετά το «χτύπημα» Βουρλιώτη και συγκεκριμένα, όταν το 80σελιδο πόρισμα - καταπέλτης του Προέδρου της Αρχής, έφτασε στην Οικονομική Εισαγγελία.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, στα χέρια του οποίου διαβιβάστηκε από τον κ. Βουρλιώτη το πόρισμα - φωτιά, για Κοκλώνη, χρέωσε την υπόθεση αρχικά σε μια από τις επίκουρες Εισαγγελείς του.

Στη συνέχεια όμως η δικογραφία άλλαξε χέρια, όταν διαπιστώθηκε ότι, άλλος επίκουρος αντεισαγγελέας της Οικονομικής Εισαγγελίας χειριζόταν ήδη από το 2021 δικογραφία κατά του Νίκου Κοκλώνη, με φορολογική υπόθεση του διάσημου τηλεπαραγωγού.

Έτσι, το πόρισμα Βουρλιώτη έφυγε από τα χέρια της επίκουρης Εισαγγελέα της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην οποία είχε χρεωθεί αρχικά η υπόθεση Κοκλώνη και για λόγους συναφείας χρεώθηκε στο συνάδελφό της αντεισαγγελέα, που χειριζόταν την αρχική υπόθεση σε βάρος του διάσημου τηλεπαρουσιαστή.

Ένταλμα για «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, «ραβασάκι» με τη διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων, που επεβλήθη με βάση το 80σέλιδο πόρισμα - καταπέλτη του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη αναμένεται να λάβει σήμερα - εάν δεν το έχει ήδη λάβει - ο τηλεαστέρας, προκειμένου να του γνωστοποιηθεί και επίσημα το οικονομικό μπλόκο της Αρχής, για το οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί οι Τράπεζες και άλλοι αρμόδιοι φορείς.

Το πόρισμα Βουρλιώτη, που αποκάλυψε το iEidiseis, βρίσκεται από χθες στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος θα αποφασίσει μέχρι την Τρίτη, σε ποια ελεγκτική Αρχή θα αναθέσει την έρευνα σε βάρος του Νίκου Κοκλώνη και εναντίον επτά συνεργατών του, καθώς και 13 εκπροσώπων εταιριών του, προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη των κακουργημάτων, που εντόπισε ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος κ. Βουρλιώτη, ο πασίγνωστος παρουσιαστής φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε «μαύρο χρήμα», διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη, ζημιώνοντας του Δημόσιο με ποσό 22 εκατομμυρίων.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας έχει χρεώσει το πόρισμα Βουρλιώτη σε επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αναθέσει τη διερεύνηση των σοβαρών αδικημάτων, που εντόπισε η Αρχή Ξεπλύματος στην Οικονομική Εισαγγελία ή στο ΣΔΟΕ.

Εκτός του Νίκου Κοκλώνη, στην υπόθεση ίδια υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά πρόσωπα, που φέρονται ως στενοί συνεργάτες του τηλεοπτικού παραγωγού, μεταξύ των οποίων και ένας Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Βουρλιώτη. ο Κοκλώνης φέρεται, μεταξύ άλλων ότι, ασφάλιζε εργαζόμενους σε εικονικές εταιρείες εισπράττοντας επιδοτήσεις και άλλα ποσά, χωρίς παράλληλα να αποδίδει φόρους. Επίσης φέρεται να ξέπλενε «μαύρο χρήμα» αγνώστων προσώπων, που σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη, κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, που σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπει σε χρήματα της Μαφίας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News