Ειδικό Δικαστήριο: Δυο χρόνια φυλάκιση στον Νίκο Παππά και χρηματική ποινή στον Χρ. Καλογρίτσα - Η απάντηση του βουλευτή

Ελλάδα
Ειδικό Δικαστήριο: Δυο χρόνια φυλάκιση στον Νίκο Παππά και χρηματική ποινή στον Χρ. Καλογρίτσα - Η απάντηση του βουλευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά

Ποινή δύο ετών επιβλήθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο στον Νίκο Παππά και χρηματική ποινή στον Χρήστο Καλογρίτσα, για τον οποίον απορρίφθηκε το αίτημα των ελαφρυντικών.

Στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκε από το δικαστήριο η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, που είναι δύο χρόνια, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Μέσω Twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση του Νίκου Παππά, για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε πρόστιμο. Ο Νίκος Παππάς μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS».

«Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το Δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το Δημόσιο. Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε πως είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι «η δίκη αυτή ήταν πολιτική» και έγινε για «να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”. Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξή μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι».

«Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», σχολίασε επίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News