Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας (vid)

Ελλάδα
Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη 18η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφασή τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Κατά τη 18η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφαση τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ’ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Όλγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

0 κ. Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και ο κ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας. Στον τελευταίο θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News