ΕΟΔΥ - COVID-19: 95 θάνατοι, 101 διασωληνωμένοι. 2 νέοι θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Ελλάδα
ΕΟΔΥ - COVID-19: 95 θάνατοι, 101 διασωληνωμένοι. 2 νέοι θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείωση καταγράφουν τα περιστατικά γριπώδους συνδρομής όπως κι η θετικότητα του RSV

Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία για COVID-19 την εβδομάδα 13-19 Φεβρουαρίου, ενώ η θετικότητα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε αύξηση και καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι. Μείωση καταγράφουν τα περιστατικά γριπώδους συνδρομής όπως κι η θετικότητα του RSV, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV).

Ιός SARS-CoV2 - λοίμωξη COVID-19: 95 θάνατοι, 101 διασωληνωμένοι

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων ήταν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101. Καταγράφηκαν 95 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη.

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον. Η υπο-παραλλαγή BQ.1.1. είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.5. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της BA.2 παραμένει η BA.2.75 (44%), ακολουθούμενη από την υποπαραλλαγή XBB.1.5 (33% ) και την υπο-παραλλαγή CH.1.1 (19%). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 3 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης: 3 σοβαρά περαστικά, 2 νέοι θάνατοι

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε αύξηση. Καταγράφηκαν τρία νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι την εβδομάδα 13-19 Φεβρουαρίου.

Από την έναρξη επιτήρησης της γρίπης συνολικά νοσηλεύτηκαν 64 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 21 θάνατοι. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 274 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης, εκ των οποίων 267 (97%) ήταν στελέχη τύπου Α και 7 (3%) ήταν στελέχη τύπου Β. Από τα 266 στελέχη τύπου Α που υποτυποποιήθηκαν, 251 (94%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 15 (6%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Καταγράφηκε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα, που αφορούσε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτός από την ομάδα 0-4 ετών, στην οποία δεν παρατηρήθηκε μεταβολή στη συχνότητα των γριπωδών συνδρομών.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News