Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό με καθηγήτρια του ΑΠΘ που κρατήθηκε όμηρος στο γραφείο της από φοιτητές

Οι φοιτητές την απειλούσαν και την εκβίαζαν επειδή στο μάθημά της απέρριψε 85 από τους 303 εξεταζόμενους

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε περιστατικό που είδε τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας, όταν καθηγήτρια του ΑΠΘ κατήγγειλε ότι κρατήθηκε όμηρος επί τρεις ώρες στο γραφείο της από ομάδα φοιτητών, επειδή «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Η καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι ομάδα φοιτητών την απειλούσε και την εκβίαζε επειδή στο μάθημά της απέρριψε 85 από τους 303 εξεταζόμενους. Οι φοιτητές από την πλευρά τους, απορρίπτουν τις καταγγελίες και παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια