Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει στη φυλακή για άλλους 6 μήνες

Τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου για έξι ακόμα μήνες αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, συντασσόμενο και με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας

Παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «όχι» στην έξοδό της από τη φυλακή και την αντικατάσταση της κράτησης της με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου θα «έληγε» το 12μηνο προσωρινής κράτησής της, οπότε το δικαστήριο πήρε απόφαση η Πισπιρίγκου να κρατηθεί στις φυλακές για ένα ακόμη εξάμηνο

«Το δικαστήριο αποφασίζει ομόφωνα την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου», ανέφερε η πρόεδρος της έδρας.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης από την Πάτρα λέγοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών». Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προφυλακιστέα και για την υπόθεση θανάτων των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας αντέτεινε ότι η εισαγγελέας έκανε μια εξαιρετικά συνοπτική πρόταση καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς θεώρησε δεδομένο ότι το έγκλημα έχει τελεστεί από την κατηγορούμενη. «Κανείς δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη, ούτε υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Στη δε απόπειρα για την οποία κατηγορείται δεν εντοπίστηκε ποτέ κεταμίνη στο παιδί», ανέφερε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε: «Η κατηγορούμενη, αν αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία, θα μείνει με τη μητέρα της στην Αλισσό. Είναι ένα χωριουδάκι με λίγους κατοίκους για όσους γνωρίζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από τη χώρα, ούτε τέλεσης άλλων αδικημάτων, αφού ποτέ δεν προκάλεσε κακό σε άλλους, ούτε επέδειξε παραβατική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια