ΑΠΘ: Φοιτητές καταγγέλλουν πτώση οροφής στην Οδοντιατρική Σχολή – Τι απαντά ο πρύτανης

Ελλάδα
ΑΠΘ: Φοιτητές καταγγέλλουν πτώση οροφής στην Οδοντιατρική Σχολή – Τι απαντά ο πρύτανης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οροφή κατέπεσε από σπάσιμο καλοριφέρ, από τεχνικό πρόβλημα, είπε ο πρύτανης

Σε καταγγελία ότι κατέρρευσε οροφή, που από τύχη δεν έπεσε πάνω τους, στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ, προχώρησαν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, με τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου να τονίζει ότι αναμένεται η γρήγορη αντικατάστασή της.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης, ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής για το περιστατικό. «Καλοριφέρ στον 4ο όροφο του κτιρίου έπεσε... Δεν είναι από βροχόπτωση. Είχε μεγάλη πίεση, ήταν Κυριακή και έτρεχε πολλές ώρες. Έφτασαν τα νερά μέχρι τον 1ο όροφο», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου. Η οροφή κατέπεσε από σπάσιμο καλοριφέρ, από τεχνικό πρόβλημα, όπως είπε.

Την επόμενη ημέρα κατά τον ίδιο καθαρίστηκαν τα συντρίμμια της ψευδοροφής που κατέρρευσε μέσα στον χώρο μίας από τις κλινικές και απομακρύνθηκαν τα νερά, ενώ αναμένεται η αποκατάσταση της ψευδοροφής. Οι ζημιές στις τρεις κλινικές που επηρεάστηκαν δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη πλήρως.

Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου η μία παραμένει εκτός λειτουργίας, καθώς «δεν έχουν γίνει ακόμα τα ηλεκτρολογικά».

Να σημειωθεί ότι φοιτητικές οργανώσεις προχώρησαν σε διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο περιστατικό στον πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής.

//--> //-->

Η ανακοίνωση των φοιτητών της Πανσπουδαστικής ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Πανσπουδαστική ΚΣ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.

Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος - αφού σταθήκαμε “τυχεροί” και δεν είχαμε τραυματίες - πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών.

Έτσι, έχει μείνει στο πάγο η κλινική μας άσκηση, για την ολοκλήρωση της οποίας ήδη αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες, ενώ οι ασθενείς αναμένουν χωρίς ενημέρωση για την εξυπηρέτησή τους. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να ανοίγει στη βουλή συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι το “παραθυράκι” για να καταργηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων. Ενάντια, λοιπόν, στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές και απειλεί τις ζωές των φοιτητών, καλούμε όλους τους φοιτητές να αγωνιστούν για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα».

(Φωτογραφία αρχείου)

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News