Δημοσκόπηση ALCO: "Ναι" σε νέες εκλογές, ακόμα κι αν προκύπτουν κυβερνήσεις συνεργασίας

Ελλάδα
Δημοσκόπηση ALCO: "Ναι" σε νέες εκλογές, ακόμα κι αν προκύπτουν κυβερνήσεις συνεργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προφίλ των αναποφάσιστων - Το 55% είναι πάνω από 45 ετών - Περισσότερες οι γυναίκες που δεν έχουν αποφασίσει

Την επιλογή δεύτερων εκλογών, σε αναζήτηση σταθερής κυβέρνησης κάνει η πλειοψηφία, ακόμα κι αν προκύψει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στην πρώτη κάλπη, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της μέτρησης της ALCO. Μάλιστα, το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής συγκεντρώνει μία κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μιας και η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ έλκονται από το σύνθημα περί αυτοδυναμίας που εκπέμπει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων, με τις γυναίκες να έχουν 55% του συνόλου, ενώ οι άνω των 45 αποτελούν το 55% εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το 35% όσων δεν έχουν αποφασίσει δηλώνουν κεντρώοι ή κεντροαριστεροί, ενώ σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, η μεγαλύτερη ομάδα (το 25%) δηλώνουν μηνιαία εισοδήματα από 700 έως 1000 ευρώ.

Στο ερώτημα «σε ποιον από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία», το 24% αναφέρει τον πρωθυπουργό και το 21% τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News