Πατέρας Καρολάιν: «Οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους κατατάσσονται μαζί με τους παιδόφιλους»

Ελλάδα
Πατέρας Καρολάιν: «Οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους κατατάσσονται μαζί με τους παιδόφιλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέφτασε χθες στο Εφετείο παρουσία της νέας του δικηγόρου για την ακρόαση της έφεσής του, με το δικαστήριο να αποφασίζει τη διακοπή της δίκης που θα ξεκινήσει επί της ουσίας στις 28 Μαρτίου. Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σούζαν

«Απολύτως απεχθές» κρίνει το γεγονός ότι ο δολοφόνος της κόρης του προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της «καλής του συμπεριφοράς» ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν Κράουτς.

Ο καταδικασθείς συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει μέσω των δικηγόρων του ότι στην αρχική δίκη δεν ελήφθη υπόψη κανένα ελαφρυντικό και πως αντέδρασε βίαια γιατί «ανησυχούσε» για την κόρη τους.

Μιλώντας κατά την έναρξη της έφεσης του πρώην πιλότου ελικοπτέρου, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, σύγκρινε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο με «παιδόφιλο», μετά την έκκλησή του να μειωθεί η ποινή του για τη δολοφονία της, ενώ είπε συγκεκριμένα πως «είναι απολύτως απεχθές το γεγονός ότι ο δολοφόνος της κόρης μου προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της “καλής του συμπεριφοράς”».

«Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που θα έπρεπε να αξίζει ιδιαίτερα αυστηρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι κατώτεροι των κατώτερων, κατατάσσονται μαζί με τους παιδόφιλους. Νομίζω ότι είναι μια θλιβερή μέρα για τις γυναίκες όταν ο δολοφόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της θα εκτίσει λιγότερη από την πλήρη ποινή φυλάκισης. Αυτός ο άνθρωπος είναι πέρα από κάθε περιφρόνηση».

Η νομική ομάδα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου υποστηρίζει ότι στην αρχική δίκη δεν ελήφθη υπόψη κανένα ελαφρυντικό και πως αντέδρασε βίαια μόνο επειδή «η Καρολάιν είχε σπρώξει μακριά τη μικρή Λυδία» και πως «ανησυχούσε» για την κόρη τους. Παράλληλα, τονίζουν πως εξαπάτησε την αστυνομία ώστε να πιστέψει ότι η οικογένεια είχε πέσει θύμα διάρρηξης στο σπίτι τους, για έξι εβδομάδες, επειδή ανησυχούσε πως θα έπαιρναν τη Λυδία και θα έμενε μόνη της η μικρή χωρίς κάποιον να τη φροντίζει.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο του επέβαλε ισόβια και επιπλέον 11 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του κατοικίδιου σκύλου τους, της Ρόξι.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατέφτασε χθες στο Εφετείο παρουσία της νέας του δικηγόρου, Αικατερίνης Μαυροειδή, για την ακρόαση της έφεσής του, με το δικαστήριο να αποφασίζει τη διακοπή της δίκης που θα ξεκινήσει επί της ουσίας στις 28 Μαρτίου. Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σούζαν.

Όσο για τον πατέρα της, Ντέιβιντ, δήλωσε στην Daily Mail: «Ο δολοφόνος προσπάθησε να μεταθέσει την ακροαματική διαδικασία για το 2024, αλλά ο δικαστής διαφώνησε και τώρα θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα. Η μητέρα του εξακολουθεί να πιστεύει στην αθωότητα του γιου της και προσπαθεί να παρουσιάσει την αγαπημένη μου κόρη ως την κακιά, κάτι που δεν θα ανεχθώ».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την Καρολάιν επειδή της είχε ομολογήσει πως εμπλέκεται σε επιχείρηση εμπορίου ναρκωτικών και εκείνη είχε απειλήσει να τον εγκαταλείψει.

Τη Λυδία φροντίζουν επί του παρόντος οι γονείς της Καρολάιν, αλλά οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχουν ασκήσει έφεση για να ανατραπεί η απόφαση.

Πατέρας Καρολάιν: «Τι θα πω στη Λυδία; Αυτός είναι ο πατέρας σου; Παρεμπιπτόντως σκότωσε τη μητέρα σου;»

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στη Λυδία για τους γονείς της, ο Ντέιβιντ δήλωσε στην Daily Mail: «Πώς θα τη συστήσω σε αυτόν; “Αυτός είναι ο πατέρας σου; Παρεμπιπτόντως, σκότωσε τη μητέρα σου και γι’ αυτό δεν τον βλέπεις συχνά; Μπορεί να φαίνεται γοητευτικός, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια θρασύτατη νυφίτσα. Η μητέρα σου ήταν επαγγελματίας kick boxer και έπρεπε να περιμένει μέχρι να κοιμηθεί πριν της επιτεθεί”».

Και συνεχίζει: «Δεν είναι το είδος του ανθρώπου τον οποίο ένα μικρό κορίτσι θα ήταν περήφανο να αποκαλεί “πατέρα”. Καμία σχέση με τη μητέρα της, που συνήθιζε να περπατάει χέρι-χέρι μαζί μου στο χωριό και, όταν συναντούσε έναν συμμαθητή της που κοίταζε τον άντρα δίπλα της, της έλεγε: “Γεια, αυτός είναι ο μπαμπάς μου”. Κι εγώ φούσκωνα από περηφάνια».

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News