Αναζητούν ακόμα λύση για την ισοτιμία των πτυχίων των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ της χώρας (vid)

Κρήτη
Αναζητούν ακόμα λύση για την ισοτιμία των πτυχίων των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ της χώρας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από όταν ο ν. 4610/2019 δημιούργησε έναν νέο ακαδημαϊκό χάρτη στην ανώτατη εκπαίδευση κι ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια διαδικασία  αντιστοίχισης και ισοτιμίας των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ της χώρας
  • Ο ακαδημαϊκός χάρτης έχει αλλάξει χωρίς λύση για τους πτυχιούχους ΤΕΙ από το παρελθόν
  • Πάνω από 400 χιλιάδες πτυχιούχοι παλεύουν για τα «πτυχία... φαντάσματα»
  • Ζητούν να πάρει θέση η Σύγκλητος του ΕΛΜΕΠΑ
  • Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Περισσότεροι από 400.000 απόφοιτοι των πρώην ΤΕΙ της χώρας έχουν στα χέρια τους πτυχία «φαντάσματα», αφού τα ιδρύματα από τα οποία εκδόθηκαν δεν υπάρχουν πια…  

    Κατά τη τελευταία αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε μέσω σειράς νόμων με τελευταίο τον ν. 4610/2019 δημιουργήθηκε ένας νέος ακαδημαϊκός χάρτης στην χώρα αφήνοντας, ωστόσο τους απόφοιτους των πρώην Τ.Ε.Ι. εκτεθειμένους αφού τα ιδρύματά τους καταργήθηκαν με την αιτιολογία της «αναβάθμισης».  

    Και μπορεί μεν για τους εγγεγραμμένου φοιτητές των πρώην Τ.Ε.Ι. κατά την μετονομασία των ιδρυμάτων τους σε «Πανεπιστήμια» και την αντίστοιχη αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών που ακολούθησε, να υπήρξε μέριμνα για τους αποφοίτους δεν προχώρησε καμία διαδικασία εξομοίωσης/αντιστοίχισης των πτυχίων τους.

    Όπως καταγγέλλουν οι απόφοιτοι, πρόκειται για κατάφωρη αδικία.

    Οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Κρήτης κάνουν έκκληση στη Σύγκλητο του ΕΛΜΕΠΑ να προχωρήσει επιτέλους στην έκδοση πορίσματος αντιστοίχισης πτυχίων με το θέμα να μπαίνει μεν στη συνεδρίαση  της 26ης Ιανουαρίου του 2023 χωρίς ωστόσο να συζητείται αφού παραπέμφθηκε σε επόμενη σύγκλητο.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News