Ξανά στη φυλακή ο διαβόητος Κρητικός Εσκομπάρ με το γιο του (pics, vid)

Κρήτη
Ξανά στη φυλακή ο διαβόητος Κρητικός Εσκομπάρ με το γιο του (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 49χρονος Κρητικός μαζί με τον 22χρονο γιο του και μία μια 40χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής αποτελούσαν βραχίονα καρτέλ κοκαϊνης που έκανε μεγάλες δουλειές εισάγοντας στην Ελλάδα «γενναίες» ποσότητες σκληρών ναρκωτικών για να τροφοδοτήσουν την Κρήτη

Το δρόμο για τις φυλακές αναμένεται να πάρει ξανά ο 49χρονος Κρητικός με το προσωνύμιο «Εσκομπαρ της Κρήτης» που έριχνε κοκαϊνη στο νησί και έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές με τη δράση του.

Ο 49χρονος Κρητικός μαζί με τον 22χρονο γιο του και μία μια 40χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής αποτελούσαν βραχίονα καρτέλ κοκαϊνης που έκανε μεγάλες δουλειές εισάγοντας στην Ελλάδα «γενναίες» ποσότητες κοκαΐνης για να τροφοδοτήσουν την Κρήτη.

Όμως τις δουλειές του Κρητικού Escobar, χάλασαν οι άνδρες της του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι κατάφεραν να τους βάλουν στο χέρι και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Ηράκλειο και Αττική. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 49χρονο και τον 22χρονο γιο του, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μετέφεραν και εμπορεύονταν ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται οτι τον Σεπτέμβριο του 2016, συνελήφθη ο 42χρονος – τότε – άνδρας, μαζί με τη σύζυγό του, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι είχαν «θάψει» ποσότητες κοκαΐνης στο χωράφι τους, σε χωριό του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα του δήμου Γόρτυνας, τις οποίες, μάλιστα, είχαν μέσα σε… αεροστεγή μπολ.

Σε ηλεκτρικές συσκευές!

Το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 συνελήφθησαν τρία άτομα δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 49 και 22 ετών (πατέρας και γιος) και μια 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, κατηγορούμενοι για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών, οι δύο Κρητικοί, πατέρας και γιος, δραστηριοποιούνταν από κοινού στην προμήθεια, μεταφορά και την εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία στην διακίνηση της στο νησί της Κρήτης.

Από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί σε προγενέστερο χρόνο μετέβησαν σε χώρες του εξωτερικού προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μεταφορά της στην Ελλάδα την παρέδωσαν ως οικιακό εξοπλισμό σε μεταφορική εταιρεία, με προορισμό την Αττική και παραλήπτρια την αλλοδαπή.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όπου μεταφέρονταν οικιακές συσκευές και εντός αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου συνολικού βάρους χιλίων επτακοσίων είκοσι έξι κόμμα τεσσάρων (1.726,4) γραμμαρίων.

Άμεσα, από αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ηράκλειο οι δύο ημεδαποί οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε και συνελήφθη και η αλλοδαπή σε περιοχή της Αττικής, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιούσε για επικοινωνία και παραλαβή των δεμάτων με τις ναρκωτικές ουσίες. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ημεδαπών στο Ηράκλειο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 550 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και έντεκα κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων ενεργειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News