Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός - Hμερίδα στις 24 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

Ελλάδα
Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός - Hμερίδα στις 24 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικών κοινωνικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης με χρήση πρωτοποριακών μεθόδων στον τομέα του διάχυτου αναπτυξιακού φάσματος-αυτισμού

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων διάχυσης πληροφορίας για τις προηγμένες τεχνολογίες, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός», που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικών κοινωνικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με χρήση πρωτοποριακών μεθόδων σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, όπως αυτός του διάχυτου αναπτυξιακού φάσματος-αυτισμού.

Στις εργασίες θα συμμετέχουν o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα (βίντεο), η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και εξαρτήσεων κα. Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μηχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Αθανάσιος Στάβερης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της πολιτείας, ακαδημαϊκοί και ερευνητές και επαγγελματίες από το χώρο της Υγείας και της καινοτομίας.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ και ο Δρ. Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Post Doc on autism, Phd, Μed, ΕΚΠΑ-ΔΠΘ, Διευθυντής γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας και των ομιλητών αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://aiforautism.gr/.

Δηλώσεις συμμετοχής διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία, εδώ https://aiforautism.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News