Ελλάδα

Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΑ στη Σαουδική Αραβία

Για αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα

Θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση της συνεργασίας των Πολεμικών Αεροποριών της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας, τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των αρχηγών ΓΕΑ των δύο χωρών, αντιπτεράρχων Turki bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud και Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΑ στην αραβική χώρα.

Επίσης, ο κ. Μπουρολιάς συναντήθηκε με τον Commander of Air Defence Forces, αντιπτέραρχο Mazyad bin Sulaiman Al-Amritsar, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και επιχειρησιακή λειτουργία της ελληνικής Πυροβολαρχίας Patriot που έχει μετασταθμεύσει στη Σαουδική Αραβία, καθώς και με τον Chairman of the General Staff of Royal Saudi Armed Forces, στρατηγό Fayyad bin Hamed bin Raqed Al Ruwaili.

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΑ -συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, Αλέξη Κωνσταντόπουλο και τον διοικητή Αεράμυνας του 2nd Group της Σαουδικής Αραβίας, Major General Bandar Faihan Al-Jabal- επισκέφθηκε την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) στη Yanbu, όπου είναι αναπτυγμένη η Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αποστολή της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense Concept», καθώς και την 120 Air Defense Battalion, όπου τον υποδέχθηκαν οι διοικητές τους, σμήναρχοι Γεώργιος Καπούλας και Abduallh Hamdan Al-Ghamdi, αντίστοιχα, και συνομίλησε με το επιχειρησιακό και το τεχνικό προσωπικό της Πυροβολαρχίας.

Τέλος, ο κ. Μπουρολιάς παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) της άσκησης «Spears of Victory 2023», στην αεροπορική βάση Dahran, ενώ επισκέφθηκε και συνομίλησε με το ιπτάμενο και το τεχνικό προσωπικό της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, που συμμετείχε στην άσκηση.

ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια