Ελλάδα

Σκυλακάκης: «Δεν υπάρχει έκτακτο δώρο Πάσχα, τώρα έχουμε market pass»

Τέλος στα σενάρια για έκτακτο δώρο Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε δικαιούχους ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και ΑμεΑ έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα το Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε δικαιούχους ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και ΑμεΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δε φαίνεται πως θα υπάρξει επανάληψη της καταβολής του έκτακτου επιδόματος που είχε δοθεί την προηγούμενη περίοδο στους συνταξιούχους0 ενόψει Πάσχα.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογούμενου. Εμείς πάντοτε παίρναμε μέτρα με βάση το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε, ολοκληρώθηκε αυτή η φάση. Έχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται, κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνουν. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής σας επαναλαμβάνω τα ίδια», είπε ο κ. Σκυλακάκης στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM.

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει “δώρο Πάσχα”, αυτό κάθε φορά που δίνεται όταν δίνεται είναι εφάπαξ. Τώρα έχουμε το market pass, καλύπτουμε αυτή την ανάγκη. Καλύψαμε και μια μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, ολοκληρώσαμε».

Σε ό,τι αφορά τη νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν 700.000 πλειστηριασμοί. Δεν είναι καθόλου λογικό κάτι τέτοιο, καθόλου ρεαλιστικό. Μιλάμε για πλειστηριασμούς που θα είναι όσοι ήταν πάντοτε, δηλαδή στην Ελλάδα είχαμε πάντοτε 20 με 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς. Δεν μιλάμε για πρώτη κατοικία μόνο. Το πώς θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία έχει ένα βασικό κανόνα, δεν μπορείς να προστατεύσεις την πρώτη κατοικία αν δεν ακουμπήσεις όλα σου τα περιουσιακά στοιχεία στο τραπέζι. Δεν μπορεί λες “έχω ένα δάνειο στην τράπεζα, την άλλη μου περιουσία δεν την βάζω στο τραπέζι και κάντε μου μια ρύθμιση στο δάνειο”, αυτό δε γίνεται. Πρέπει να καταθέσεις την περιουσία στον εξωδικαστικό. Πάρα πολλοί δεν θέλουν να καταθέσουν την περιουσία τους στον εξωδικαστικό», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Και πρόσθεσε: «Η καινούργια ρύθμιση είναι ότι πρέπει το fund να αιτιολογήσει την άρνησή του να κάνει κάποια ρύθμιση, και έχει και κάποιους χρόνους, είναι πιο πιεστικές οι συνθήκες έτσι ώστε να αυξήσουμε και τις ρυθμίσεις που θα γίνονται μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Γιατί ασκώντας αυτή την πίεση στους servicers και από την άλλη πλευρά, δίνοντας και το σήμα ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στους δανειολήπτες, θέλουμε να τους οδηγήσουμε σε αυτή την οδό και να μεγιστοποιήσουμε αυτό τον αριθμό ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτή την οδό. Αυτοί που μπορούν να κάνουν ρύθμιση την κάνουν για αυτό και μειώνονται τα δάνεια».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια