Ντόρα Μπακογιάννη στις «Αντιθέσεις»: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες εκλογές (vid)

Ελλάδα
Ντόρα Μπακογιάννη στις «Αντιθέσεις»: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες εκλογές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις επερχόμενες κάλπες, την απόφασή της να κατέβει ξανά υποψήφια στα Χανιά, τις υποκλοπές, την «τοξική» όπως είπε αντιπολίτευση, αλλά και τα ελληνοτουρκικά, μίλησε η βουλευτής ΧανίωνΝτόρα Μπακογιαννάκη, καλεσμένη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της Κρήτη TV και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησε η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ. στη γεωγραφική περιφέρεια των Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή “Αντιθέσεις” της “ΚΡΗΤΗ TV” την περασμένη Παρασκευή. Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για τα ελληνοτουρκικά, με την ίδια να επισημαίνει πως η Τουρκία ενδεχομένως θα αρχίσει να κοιτάει προς τα δυτικά σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ εκτίμησε πως θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογές. Όπως είπε, στις δεύτερες εκλογές η Ν.Δ. θα βγει αυτοδύναμη, ενώ στις πρώτες είναι απίθανο να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στη στενή σχέση της με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και στο γεγονός πως μέχρι και σήμερα το στρατηγικό σχέδιο που είχε το 2009 θα οδηγούσε την Ελλάδα σε έξοδο των μνημονίων σε 5 και όχι σε 10 χρόνια. Η βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε και στις υποκλοπές, κάνοντας σαφές πως τον τελευταίο λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη.

Στροφή στη Δύση...

Αρχικά, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Σαχίνης ζήτησε από την κ. Μπακογιάννη να κάνει ένα συνοπτικό σχόλιο γύρω από την τραγωδία που έλαβε χώρα σε Τουρκία και Συρία, με φόντο τον σεισμό, και εάν μπορούν να βγουν πρώιμα πολιτικά συμπεράσματα.

Η πρώην υπουργός υποστήριξε πως, ένεκα των καταστροφών που έχουν προκύψει, η Τουρκία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα στραφεί προς τη Δύση.

«Στην Τουρκία συνέβη ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς παγκοσμίως. Εμείς στη γειτονιά μας δεν έχουμε ζήσει τέτοια καταστροφή. Είναι μια καταστροφή που ξεπερνάει τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει. Έχουμε ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά. Ενδεχομένως έχουμε 180.000 νεκρούς μέσα στα ερείπια. Είχαμε Σύριους πρόσφυγες που είχαν καταφύγει σε σπίτια συγγενών και δεν καταμετρήθηκαν ποτέ. Δεν ξέρουμε καθόλου ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός. Από την άλλη πλευρά, μιλάμε για ένα γεωγραφικό χώρο, που βρίσκεται περίπου στο μέγεθος της Ελλάδας, και ο οποίος έχει καταστραφεί πλήρως σε δίκτυα, υποδομές και αεροδρόμια. Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη πλέον να δει τι θα κάνει και προς ποια κατεύθυνση θα το κάνει. Η Τουρκία υποχρεωτικά θα στραφεί προς τη Δύση. Τη χλεύαζε.... Πολιτικά θα έχουμε επανατοποθέτηση της Τουρκίας», ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως την Τουρκία τη συμφέρει να κινείται προς τα δυτικά, ενώ εξήρε το ήθος των Ελλήνων, που σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν χρήματα και τρόφιμα με σκοπό να βοηθήσουν τη γειτονική χώρα.

«Είμαι περήφανη για τον κόσμο μας. Είναι απίστευτη η συμμετοχή των Ελλήνων που έδωσαν χρήματα, τρόφιμα κ.λπ. Αυτό δείχνει πως η ανθρωπιά είναι ισχυρότερη από οποιαδήποτε στρατηγική σκέψη. Γι’ αυτόν τον λόγο οι κοινωνίες είναι ισχυρότερες από τις ηγεσίες τους. Την Ελλάδα τη συμφέρει μια ευρωπαϊκή τουρκική δημοκρατία. Όσο η Τουρκία προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες και τείνει προς τα δυτικά, τόσο τη συμφέρει την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία απομακρύνθηκε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο», υποστήριξε.

Στο ερώτημα εάν θα γίνει στροφή της Τουρκίας ή είναι απλά μια καταστροφή που δε θα κάνει μια μεταβολή σε επίπεδο πολιτικών πρωτοβουλιών, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Η κεντρική στρατηγική της Τουρκίας δε θα αλλάξει. Η Τουρκία θέτει τα ίδια ζητήματα τα τελευταία 30 χρόνια. Εξαρτάται κατά διαστήματα η ένταση που τα θέτει ή η ιεράρχηση που τα θέτει. Δε θα αλλάξει τα κεντρικά αιτήματα της Τουρκίας ως προς τις θέσεις που θα έχει. Η κυρίαρχη στρατηγική δε θα αλλάξει. Το ζήτημα είναι πώς συμπεριφέρεσαι στην κεντρική στρατηγική».

Περί συνεκμετάλλευσης

Στο ερώτημα «είναι ταμπού για την κυβέρνηση το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο;», η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου- Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας. Η Τουρκία δεν ήθελε να μπει. Εκλήθη. Δεν ήθελε λόγω Κύπρου. Δεν υπάρχει θέμα που να δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Πολλά προβλήματα θα μπορούσαν να βρουν λύσεις συνεργασίας. Ο τρόπος που συνεργάστηκε Λίβανος και Ισραήλ είναι υποδειγματικός. Αυτές οι δύο χώρες βρίσκονται σε πόλεμο, αλλά συνεργάζονται. Όταν είπα πως θα υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή της Μεσογείου, πλέον είναι ζήτημα χρόνου».

«Η Αίγυπτος», συνέχισε, «συνυπολόγισε την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας και σαφώς “πάτησε” σ’ ένα τουρκολιβυκό σύμφωνο. Με βάση αυτό, η Τουρκία θεωρεί πως η μισή Μεσόγειος της ανήκει. Και η απάντηση ήρθε από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Εάν υπάρχει κάτι που έχουμε διδαχθεί από τον Ελ. Βενιζέλο είναι πως το βασικό δίδαγμα της εξωτερικής πολιτικής είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα και, επιχειρώντας να πετύχεις το καλύτερο δυνατό για σένα, πρέπει να δημιουργήσεις τέτοιες συμμαχίες οι οποίες να σε στηρίξουν τη δύσκολη στιγμή. Εάν κάνεις λανθασμένη ανάγνωση της πραγματικότητας, τότε δεν μπορείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική».

«Τοξικό κλίμα»

Ο Γιώργος Σαχίνης στη συνέχεια έθεσε ένα εύλογο ερώτημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα μιλήσει για νοθεία των εκλογών. Η κ. Μπακογιάννη κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν θεωρεί πως με αυτή τη δήλωση του πρωθυπουργού τροφοδοτείται και από το κυβερνών κόμμα το ακραίο τοξικό κλίμα.

Η βουλευτής Χανίων απάντησε: «Να μην απαντήσει ο πρωθυπουργός σε αυτά που του λένε; Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για καθεστώς, τότε γιατί το αναφέρει; Υπάρχει καθεστώς σε μια Δημοκρατία; Καθεστώτα έχουμε μόνο σε δικτατορίες. Επειδή οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, έχει ενσωματωθεί μια ρητορική η οποία δεν μπορεί παρά να καταλήξει στις ακραίες εκφάνσεις του τραμπισμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αφήγημα καμίας εναλλακτικής πρότασης. Δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πω ειλικρινά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει την επόμενη μέρα των εκλογών περί νοθείας. Τα δείγματα που έχουμε, η ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία ρητορική που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια λογική προεκλογικής έντασης που πάντοτε υπάρχει στις εκλογές. Έχουν ξεφύγει με τις περιγραφές που κάνουν, τα επίθετα που χρησιμοποιούν. Έχουν οξύνει την κοινωνία και έχουν κάνει το κλίμα τοξικό».

Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εκλογών. Στον Τύπο υπήρξαν ορισμένοι δημοσιογράφοι που έγραψαν περί αμφισβήτησης των εκλογικών διαδικασιών από τον Κώστα Καραμανλή. Ο ίδιος ο Καραμανλής έκλεισε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα με επίσημες δηλώσεις του. Δεν υπάρχει κανένας βουλευτής που να μην επιθυμεί τη διαβεβαίωση πως οι εκλογικές διαδικασίες κινήθηκαν ομαλά από τους εκλογικούς αντιπροσώπους. Τα κόμματα έχουν εκπροσώπους που διαβεβαιώνουν το αποτέλεσμα. Εγώ έχω σεβασμό απέναντι στον λαό. Και θεωρώ ότι υποτιμώ τη νοημοσύνη όταν ανταλλάσσω ύβρεις με τους συναδέλφους μου. Δεν έχω χρησιμοποιήσει επίθετα εις βάρος των αντιπάλων μου. Επιθυμώ να κάνουμε ένα διάλογο, με σκοπό να εξυπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον».

Για τις συνεργασίες

Στα μέσα της εκπομπής, η συζήτηση μεταφέρθηκε στις εκλογικές κάλπες. Ο Γιώργος Σαχίνης έθεσε το ζήτημα «γιατί η Νέα Δημοκρατία αποκλείει το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τις πρώτες κάλπες;».

«Θεωρούμε πως το σύστημα της απλής αναλογικής δεν μπορεί να δώσει σταθερές κυβερνήσεις. Η χώρα βρίσκεται σε μια καμπή εξαιρετικά κρίσιμη. Έχουμε ένα στόχο. Η Ελλάδα πρέπει να μπει στην επενδυτική βαθμίδα για να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της ταλαιπωρίας των Ελλήνων. Αυτός είναι ο στόχος μας, που προϋποθέτει σταθερή κυβέρνηση. Σταθερή κυβέρνηση μπορούν να δώσουν οι δεύτερες εκλογές. Οι πρώτες εκλογές εκ των πραγμάτων θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί θα αποτυπώσουν τις δυναμικές των κομμάτων, έτσι ώστε στις δεύτερες εκλογές θα οδηγηθούμε σε μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Δε το λέμε αλαζονικά. Ποια θα είναι η εναλλακτική πρόταση; Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μαζί με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΜέΡΑ25. Μα, ο κ. Βαρουφάκης κάνει σαφές πως δεν επιθυμεί την Ευρώπη και δε θέλει να έχει συνεργασία ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ΠΑΣΟΚ. Τι είδους τερατογένεση θα υπάρξει;», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Η ίδια υποστήριξε πως δεν μπορεί η Ν.Δ. να δημιουργήσει μια σταθερή κυβέρνηση που να συνεργαστεί με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όπως είπε, «δε βγαίνουν τα νούμερα. Έχουν μεγάλη σημασία οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες εντός της Βουλής. Θα πάμε σε δύο εκλογές. Θα έχουμε δύο διαφορετικά συστήματα. Είναι οφθαλμοφανές πως το σύστημα της απλής αναλογικής οδηγεί στην ακυβερνησία».

Στο ερώτημα του Γιώργου Σαχίνη «σε περίπτωση που στις δεύτερες εκλογές δε θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα γίνει;», η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις δεύτερες εκλογές, τότε εύλογα θα οδηγηθούμε στο σενάριο συνεργασίας των κομμάτων».

Μιλώντας για την περίοδο των μνημονιακών συμβάσεων, η πρώην υπουργός της Ν.Δ. υπογράμμισε: «Έχουμε βγει από τα μνημόνια, αλλά είμαστε υπό συνεχή οικονομική επίβλεψη. Έχουν μείνει υποχρεώσεις και συμφωνηθέντα που πρέπει να τηρηθούν. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αυτήν την ανάπτυξη και την πρόοδο είναι ένα αποτέλεσμα που έχει προκαλέσει εντύπωση και στους δανειστές».

Για τον Κώστα Καραμανλή

Ο Γιώργος Σαχίνης έθεσε το ερώτημα εάν η κ. Μπακογιάννη συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το εάν θα κατέλθει ή όχι.

«Έχω μία καλή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Ήμουν υπουργός του. Με τίμησε και πιστεύω πως τον τίμησα. Έχουμε συχνή επικοινωνία. Είχα ένα ταξίδι για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον είδα πριν φύγω. Μέσα στις γνωστές συναντήσεις μας, συζητάμε για τα πάντα. Ούτε πρόθεση είχα, ούτε αγγελιοφόρος ήμουν. Ήταν μία από τις γνωστές συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σαχίνης, με αφορμή μια συνέντευξη που έδωσε στην “Καθημερινή” η κ. Μπακογιάννη, ρώτησε εάν ισχύει η απάντηση που έδωσε στην έγκριτη εφημερίδα πως σε περίπτωση που γινόταν αρχηγός θα φεύγαμε από τα μνημόνια σε 5 και όχι σε 10 χρόνια.

Η κ. Μπακογιάννη όχι μόνο δεν το διέψευσε, αλλά είπε: «Αυτή είναι η γνώμη μου. Η δική μου άποψη είναι αυτή πολιτικά. Σέβομαι απόλυτα την ψήφο του πολιτικού. Την ελευθερία της ψήφου σού δίνει το Σύνταγμα. Εκείνη την ώρα, τα δύο μεγάλα κόμματα (2009) έπρεπε να συμπράξουν γιατί είχαν ιστορικές ευθύνες. Όταν έχεις ευθύνη, την αναλαμβάνεις. Το λες. Ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ είχε πετύχει. Έπρεπε να συνεργαστούμε. Πιστεύω πως η συνεργασία θα ήταν καθοριστική. Έγινε αργότερα, αφού είχε υπήρξε ένα πολιτικό κύμα του επονομαζόμενου “αντι-μνημονίου”. Ο ελληνικός λαός θα ήξερε την αλήθεια τότε και θα μπορούσαμε να φέρουμε τα αποτελέσματα τότε».

Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός αδίκησε τον Αντώνη Σαμαρά που δεν τον έκανε επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωση, απάντησε: «Εγώ ξέρω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια καλή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά και οι δύο πρωθυπουργοί στηρίζουν την παράταξη. Και έχει μεγάλη σημασία, καθώς για πρώτη φορά δεν υπάρχει ίχνος εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Αυτόν τον καιρό εσωκομματικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον».

«Ήθελα να δώσω λόγο στους Χανιώτες» - Υποψήφια ξανά στα Χανιά και όχι στο Επικρατείας

Σχετικά με την κάθοδό της ως υποψήφια βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. και όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Ήταν μία πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εγώ λογοδοτώ σε κάθε εκλογές. Ήθελα να δώσω λόγο στους Χανιώτες. Ήθελα να τους πω πριν τις εκλογές “θα κάνω αυτά, έκανα αυτά και χρειαζόμαστε αυτά”. Ήθελα να είχα τη στήριξη των συμπολιτών μου».

Σχετικά με το εάν η κ. Μπακογιάννη έχει βάλει κάποιο ταβάνι στην πολιτική σκέψη, ανέφερε: «Δεν είναι στις προθέσεις μου για την επόμενη τετραετία. Από την πολιτική φεύγεις όταν δεν μπορείς να προσφέρεις ή όταν πεις “μέχρι εδώ, δε θέλω άλλο να ασχοληθώ με την πολιτική”».

Στο ερώτημα εάν οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Πιστεύω πως αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί μπορούμε πολύ εύκολα να γυρίσουμε πίσω. Είναι πολύ εύκολο να στραβοπατήσουμε. Εγώ το έζησα από μέσα. Και είναι δύσκολο να μη στραβοπατήσεις. Ή όταν στραβοπατήσεις, είναι δύσκολο να ισιώσεις ξανά. Θεωρώ πως είναι εύκολο να γίνουν λάθη. Και είναι κρίμα 4 χρόνια να χαθούν. Ας δούμε την Κρήτη σε τέσσερα χρόνια πόσες ιδιωτικές επενδύσεις ήρθαν και θέσεις εργασίας. Είμαστε ένα νησί όπου η τιμή του ελαιολάδου έφτασε στην τιμή την εποχή του πατέρα μου. Έχει σημασία να μη χαθεί η προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να φέρει το έργο εις πέρας. Το είδαν οι Κρητικοί».

Ως προς τα λάθη που έκανε η Ν.Δ. την τελευταία 4ετία, είπε: «Έχουμε δουλειά ως προς την ταχύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης. Έχουμε δουλειά σε επίπεδο υποδομών, όπως σε σχολεία και νοσοκομεία. Έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε. Είναι ένα λάθος η ιστορία της διαχείρισης του κόσμου της Τέχνης. Έγινε ένας ανεπιτυχής σχεδιασμός. Επενέβη ο πρωθυπουργός και λύθηκε το πρόβλημα. Αυτό είναι το ζήτημα της άσκησης της πολιτικής. Θα υπάρξουν λάθη. Από ’κει και πέρα, ένας σωστός κυβερνήτης του σκάφους παίρνει στάση και λαμβάνει τη σωστή απόφαση».

Για τις παρακολουθήσεις - «Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες»

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη κλήθηκε να απαντήσει ως προς τις πολιτικές ευθύνες που καταλογίζουν στη Ν.Δ. για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, αλλά και στο γεγονός πως η ΕΥΠ αποτελεί αντικείμενο έντονης κριτικής και στόχευσης, καθότι πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς έχουμε υποστηρίξει πως η ΕΥΠ δε λειτουργούσε με ορθό τρόπο. Υπήρχαν δυσλειτουργίες και ο πρωθυπουργός έκανε τις διαρθρωτικές κινήσεις για να αλλάξει η ΕΥΠ. Αυτήν την ευθύνη την ανέλαβε ο πρωθυπουργός. Όχι, δεν έκανε τη χάρη στην αξιωματική αντιπολίτευση να παραιτηθεί. Η Δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες. Είναι σοβαρότατο θέμα να παρακολουθούνται ο αρχηγός του Στρατού, υπουργοί κ.λπ. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα της Δημοκρατίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη θα βγάλει άκρη. Το απόρρητο ισχύει για όλους, αλλά δεν ισχύει για τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούνταν ήταν και η κ. Μπακογιάννη αλλά και ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης. Τι στάση έλαβε όταν έμαθε πως παρακολουθούνταν;

«Άλλαξα τηλέφωνα. Ανήκω σε μια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης που είχα την αίσθηση ότι, εάν δε δηλώσεις μερικά στοιχεία, μπορούν να μη σε εντοπίσουν. Αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι στα χέρια Χ ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι ολιγάρχες. Δεν είναι ιδιαιτέρως ακριβά και χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις για να παρακολουθούνται οι εργαζόμενοι. Στην Ελλάδα προχωρήσαμε στην ψήφιση ενός νόμου, με σκοπό να απαγορευτούν εντελώς τα λογισμικά αυτά. Δε νομίζω ότι κάναμε μεγάλα πράγματα», είπε η κ. Μπακογιάννη, ενώ συμπλήρωσε: «Ένιωθα επί ΣΥΡΙΖΑ ότι είχα την πλήρη ασφάλεια; Βεβαίως και θέλω να μάθω από ποιον μολύνθηκε το κινητό μου. Εγώ διάβασα ότι με παρακολουθούν. Άλλαξα κινητό. Αλλά θέλω να μάθω ποιος με παρακολουθούσε. Και αυτό θα το μάθουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Σχετικά με το πώς ένιωσε, η πρώην υπουργός σημείωσε: «Δεν ξέρω εάν ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ. εξήγαγε κακόβουλο λογισμικό. Είχαμε μια νόμιμη διαδικασία εξαγωγής, όπου κάποιοι έστειλαν λογισμικό στο εξωτερικό. Δεν είμαι... Ηρακλής Πουαρό. Υπάρχει ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία θα βγάλει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα σεβαστούμε. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News