Ελλάδα

Σπίρτζης: «Πολιτική αφωνία Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου για Greek Mafia και Aγιαβέφε»

«Κύριε Θεοδωρικάκο, έχετε πραγματοποιήσει έρευνα για τους επίορκους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που προμήθευσαν με πλαστά έγγραφα τον Αγιαβέφε και αν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής;» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπίρτζης

Ανακοίνωση υπό τον τίτλο “Όταν σπάσουν την πολιτική τους αφωνία για την Greek Mafia οι κ.κ Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος ας απαντήσουν και για την υπόθεση Αγιαβέφε” εξέδωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της K.O. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε τιμητική πολιτογράφηση στον διεθνώς καταζητούμενο, Γιασάμ Αγιαβέφε και έτσι, επί της ουσίας, ολοκλήρωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο τις πολυετείς προσπάθειες της Greek Mafia να κάνει Έλληνα τον Αγιαβέφε μέσω πλαστών εγγράφων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ο οποίος είναι αυτός που υπέγραψε το σχετικό έγγραφο τιμητικής πολιτογράφησης του Γιασάμ Αγιαβέφε ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα Documento και η απάντησή του θέτει νέα διάσταση στο θέμα.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι στον σχετικό φάκελο δεν προέκυπτε ποινική εμπλοκή του Αγιαβέφε σε κάποια υπόθεση.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πραγματοποιεί ελέγχους σε όλους τους φακέλους των υπό πολιτογράφηση. Επομένως, η ΕΥΠ δεν κατάφερε να εντοπίσει την εμπλοκή του Αγιαβέφε με την Greek Mafia και ενώ ο εν λόγω καταζητούμενος από την Interpol είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2019 με πλαστή ταυτότητα και είχε μεταφερθεί τον Μάρτιο του ίδιου έτους στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία.

Όταν αποφασίσουν να σπάσουν την πολιτική τους αφωνία οι κ.κ. Μητσοτάκης και Θεοδωρικάκος που εδώ και εβδομάδες δεν απαντούν στα σαφή ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εμπλοκή συνεργατών της κυβέρνησης με την Greek Mafia, ας απαντήσουν και για την υπόθεση Αγιαβέφε.

Κύριε Μητσοτάκη, πρωθυπουργέ της χώρας και (με δικό σας νόμο) πολιτικέ προϊστάμενε της ΕΥΠ, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν κατάφερε να εντοπίσει την εμπλοκή Αγιαβέφε λόγω εγκληματικής ανικανότητας, λόγω φόρτου εργασίας επειδή επί των ημερών σας η βασική της δουλειά είναι να παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και στρατηγούς ή λόγω παρέμβασης ανθρώπων της Greek Mafia που, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, έχουν άμεση επαφή με την ΕΥΠ;

Κύριε Θεοδωρικάκο, έχετε πραγματοποιήσει έρευνα για τους επίορκους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που προμήθευσαν με πλαστά έγγραφα τον Αγιαβέφε και αν ναι ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής και ποιες οι ενέργειες που αναλήφθησαν για την τιμωρία τους;
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν παρακολουθούσε τη λεγόμενη Greek Mafia. Ενώ επί των ημερών σας διοικούνταν από την Greek Μafia.
H λίστα με τα ερωτήματα μεγαλώνει, η πολιτική σας δειλία παραμένει σταθερή, ο πολιτικός σας χρόνος λιγοστεύει αφού φτάνει η ώρα που θα λάβετε εσείς την απάντηση για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγήσατε τη χώρα από τον ελληνικό λαό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια