83 "δέματα αγάπης" για την Τουρκία και Συρία από την πυροπαθή κοινότητα Βρίσας

Ελλάδα
83 "δέματα αγάπης" για την Τουρκία και Συρία από την πυροπαθή κοινότητα Βρίσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ ακόμα παλεύουν να ξαναχτίσουν το χωριό τους, προσέφεραν από το υστέρημά τους στους συνανθρώπους σε Τουρκία και Συρία που έζησαν τον καταστροφικό σεισμό

Μπορεί να βίωσαν πριν έξη μόλις το σεισμό, το 2017, και να έγιναν άστεγοι και σεισμοπαθείς, μπορεί το τελευταίο καλοκαίρι να έγιναν και πυροπαθείς, οι κάτοικοι της Βρίσας της Λέσβου όμως επιμένουν να είναι πρώτα απ΄ όλα άνθρωποι.

Ενώ ακόμα παλεύουν να ξαναχτίσουν το χωριό τους, προσέφεραν από το υστέρημά τους στους συνανθρώπους σε Τουρκία και Συρία που έζησαν τον καταστροφικό σεισμό. Την περασμένη Παρασκευή παρέδωσαν στο περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, 83 δέματα με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος και δημοσιοποίησε το γεγονός, αναφέρει:

 «Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλληλεγγύης και αγάπης, η κοινότητα Βρίσας μας παρέδωσε χθες 83 "δέματα αγάπης" για τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό. Μια περιοχή που έζησε τον εφιάλτη του σεισμού πριν από έξη χρόνια και από την καταστροφική πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι, και ακόμη παλεύει για να σταθεί όρθια.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News