Ο Ιερώνυμος «μαρτύρησε» την ημερομηνία των εκλογών που σκέφτεται ο Μητσοτάκης

Ελλάδα
Ο Ιερώνυμος «μαρτύρησε» την ημερομηνία των εκλογών που σκέφτεται ο Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απαντήσεις Ιερώνυμου για την Κυριακή των Βαΐων και τις εκλογές

Ερωτηθείς για την ημερομηνία των εκλογών και ειδικότερα για το επικρατέστερο σενάριο διεξαγωγής των στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος απάντησε ότι είναι θετικός και με το παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιερώνυμος απάντησε με νόημα: «Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο;»

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων στη θέση του μίλησε στην εφημερίδα «Τα Nέα», όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, στις «ιερές μπίζνες», στο θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, στο ενδεχόμενο απόσυρσής του, στις υποκλοπές αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις.

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία», είπε επίσης ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, στέλνοντας και μήνυμα προς τα κόμματα για το πώς βλέπει την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στην ίδια συνέντευξη, μίλησε και για το θέμα της διαδοχής του –«αν παρουσιαστεί μία ομάδα αρχιερέων και μου πει “θέλουμε μία αλλαγή”, δεν θα με πείραζε», είπε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Οι σχέσεις του με τους πολιτικούς

Στην ερώτηση πώς ήταν η συνεργασία με τους έξι Πρωθυπουργούς; ανέφερε ότι «αν κάποιος έχει εμπειρία εξομολόγου χρόνια και έχουν περάσει από κοντά του άνθρωποι και άνθρωποι, καταλαβαίνει ότι όλοι είμαστε το ίδιο πράγμα. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του, τις ιδιοτροπίες του, τα καλά και τα κακά του. Με όλους συνυπήρξαμε καλά, είτε συμφωνούσαμε είτε διαφωνούσαμε, αλλά έχοντας ξεκάθαρες θέσεις» και συμπλήρωσε: «Μπορεί να ήρθαμε και σε αντιπαράθεση, αλλά πάντοτε προσπαθώντας να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Πολλοί με παρεξήγησαν με έναν τρόπο περίεργο, με είπαν Συριζώνυμο, με είπαν πολλά. Παρότι είχαμε και διαφορετικές απόψεις και συμπτώσεις και για πολλά θέματα που κάποιοι έβαζαν φωτιά, εμείς με τη συμπεριφορά μας επουλώναμε τις πληγές. Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είναι με την Εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος οφείλει για το καλό της πατρίδας να συνεργαστεί με όλους όσους ψηφίζει ο ελληνικός λαός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News