Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

Ελλάδα
Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Ιωαννίνων είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ σε ηλικία 68 ετών. Ο Δήμος Ιωαννίνων είχε γνωστοποιήσει πως ο δήμαρχος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση, έκανε λόγο για «απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού».

Ποιος ήταν ο Μωυσής Ελισάφ

Γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει.

ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Ήταν καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα - Νέα Εποχή». Στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 23,82% και στον δεύτερο επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου και προκατόχου του, Θωμά Μπέγκα, με 50,33%. Έγινε ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εξελέγη στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News