Τραγωδια στη Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο κοριτσιού 2,5 ετών - Θα επέστρεφε στη μητέρα του

Ελλάδα
Τραγωδια στη Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με τον θάνατο κοριτσιού 2,5 ετών - Θα επέστρεφε στη μητέρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του θανάτου του κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» - Θα επέστρεφε στην μητέρα του το επόμενο διάστημα - Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό φρεβοκομείο «Αγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Τα αίτια του θανάτου του θα εξακριβώσει η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται. Το παιδάκι γεννήθηκε πριν από 2,5 χρόνια από μητέρα που κατάγεται από τη Νιγηρία και με εντολή των Αρχών φιλοξενείτο στον «Αγιο Στυλιανό» τα τελευταία δύο χρόνια. Η μητέρα έδωσε μάχη για να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρει πίσω το παιδί, τα κατάφερε και μετρούσε αντίστροφα για να το πάρει πάλι κοντά της.

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του μικρού κοριτσιού που πέθανε το πρωί της Παρασκευής (17/2) στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Η γυναίκα ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη δομή από όπου έγινε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα έπαιρνε πίσω το παιδί της.

Χθες το παιδί είχε αναπνευστικά προβλήματα, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και οι γιατροί του έδωσαν αντιβίωση για λοίμωξη αναπνευστικού και ζήτησαν να την επανεξετάσουν ύστερα από 10 ημέρες, ενώ υπήρχε το ενδεχόμενο να χρειαστεί επέμβαση στις αμυγδαλές. Το πρωί, εργαζόμενη του ιδρύματος διαπίστωσε πως το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το όποιο έσπευσε άμεσα, ωστόσο, χωρίς ωστόσο να προλάβει το παιδί.

Το παιδί από τη Νιγηρία που τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» επέστρεψε και το βράδυ έπεσε για ύπνο. Οι εργαζόμενοι που εντόπισαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε Κινητή Μονάδα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δε κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από τον δήμο Θεσσαλονίκης - που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διεξάγει έρευνες για την αιτία θανάτου του - πρόκειται για ένα παιδάκι από τη Νιγηρία.

Χθες το άτυχο παιδί, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε από γιατρούς οι οποίοι συνέστησαν να του χορηγηθεί αντιβίωση και να γίνει επανεξέταση σε δέκα μέρες για πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης αφού το κοριτσάκι έπασχε από υπερτροφία στις αμυγδαλές.

Ο ιατροδικαστής που θα εξετάσει το παιδί θα διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του, ενώ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί, η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-cqksbb86qa0x
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News