egg Investor Day: Με τη συμμετοχή 42 startups και πάνω από 50 Έλληνες & ξένους επενδυτές

Ελλάδα
egg Investor Day: Με τη συμμετοχή 42 startups και πάνω από 50 Έλληνες & ξένους επενδυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδυνάμωση συνεργειών των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας, Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης

Σαράντα δύο (42) εταιρείες που συμμετέχουν στον επιταχυντή καινοτομίας egg-enter•grοw•go από Ελλάδα, Κύπρο και Ουκρανία, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας χρηματοδότηση από ένα ευρύ κοινό διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου (VCs), εταιρικών επενδυτών και Business Angels από Ελλάδα, Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο Επενδυτικής Ημερίδας (Investor Day) που διοργανώθηκε σήμερα στο EGG Hub στο Μοσχάτο. Tην ημερίδα, τίμησαν με την παρουσία τους οι Υφυπουργοί, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Έρευνας & Τεχνολογίας, κ.κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας.

Στην εκδήλωση υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ του egg και του επιχειρηματικού επιταχυντή InnovX, με έδρα στη Ρουμανία, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας, Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και διακεκριμένων προσκεκλημένων από το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Το Investor Day που πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας είναι το μεγαλύτερο που έχει διοργανώσει το egg στην επιτυχημένη δεκαετή πορεία του, καθώς εντείνει τη στήριξη της νέας εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, προκειμένου αυτή να δικτυωθεί και να αντλήσει χρηματοδότηση εν μέσω των ισχυρών προκλήσεων που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα συγκυρία διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό πως, κατά τη διάρκειά του, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των 42 συμμετεχουσών εταιρειών του egg και περισσοτέρων από 80 εκπροσώπων από Venture Capital Funds, Family Offices πλατφόρμες Crowd Funding και Business Angels, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Τη σταθερή δέσμευση της Eurobank στη διεύρυνση των συνεργειών στα οικοσυστήματα καινοτομίας στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, υπογράμμισε ο Προέδρος Συντονιστικής Επιτροπής egg και Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους. Στη σημαντική συμβολή των δημόσιων πόρων για τη δημιουργία οικοσυστημάτων επιχειρηματικών κεφαλαίων αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ενώ, από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, ανέλυσε την εξέλιξη του οικοσυστήματος Έρευνας & της Καινοτομίας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοποθετήσεις, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, κα Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, ο εκπρόσωπος του επιχειρηματικού επιταχυντή InnovX, κ. Daniel Dumitrescu, η Εντεταλμένη Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Eurobank & επικεφαλής Investment Banking & Principal Capital Strategies, κ. Δήμος Καπουνιαρίδης, καθώς και η Διευθύντρια του egg, κα Ρούλα Μπαχταλιά, και ο Συνιδρυτής & μέλος της Διοίκησης του Corallia, κ. Νίκος Βογιατζής, αμφότεροι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του egg.

Το egg - entergrowgo, ο πιο αναγνωρισμένος και ολοκληρωμένος επιχειρηματικός επιταχυντής στην Ελλάδα, που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2013 η Eurobank, σε συνεργασία με τη Μονάδα Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, έχει συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία και προώθηση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα υποστηρίζοντας χιλιάδες νέες επιχειρήσεις. Παράλληλα, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας διατηρεί και προωθεί σημαντικές συνεργασίες με το εξωτερικό.

Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ egg και InnovX, που σηματοδοτεί την επέκταση και συνεργασία των οικοσυστημάτων καινοτομίας της Ελλάδας και της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, στηρίζει την αμοιβαία προώθηση της καινοτομίας και υποστήριξης start-up από τους δύο επιταχυντές, κυρίως σε θέματα Εκπαίδευσης, Εξωστρέφειας, Επιχειρηματικής Δικτύωσης, Diversity & Inclusion. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων προβλέπονται:

  • Κοινές δράσεις επιχειρηματικής εκπαίδευσης (bootcamp training) και οργάνωση κοινών προγραμμάτων εξωστρέφειας σε αμοιβαία συμφωνημένες διεθνείς αγορές-στόχους.
  • Δικτύωση των νεοφυών επιχειρήσεων του egg και του InnovX με πιθανούς πελάτες και ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, καθώς και σε άλλες χώρες.
  • Ενδυνάμωση των γυναικών ιδρυτριών και αύξηση της συμμετοχής τους σε νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις στις δύο χώρες, μέσω ανάπτυξης κοινών στρατηγικών και ανταλλαγής καλών πρακτικών.
  • Διοργάνωση επισκέψεων ανταλλαγής start-up, μεταξύ των δύο επιταχυντών.

Σημειώνεται πως το egg έχει επεκτείνει για επιπλέον πέντε (5) χρόνια τη συνεργασία που ξεκίνησε το 2018 με το διεθνούς κύρους Toronto Metropolitan University (πρώην Ryerson University), με έδρα τον Καναδά, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι συνέργειες με τον κορυφαίο επιχειρηματικό επιταχυντή DMZ. Επιπροσθέτως, έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με το Cyprus Seeds, με αποστολή τη διασύνδεση της καινοτόμου ακαδημαϊκής έρευνας που παράγεται σε κυπριακά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, με την πραγματική οικονομία, ενώ διευρύνει τις δράσεις διασύνδεσης των ελληνικών Πανεπιστημίων και της ερευνητικής ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, έχει υπογράψει, επίσης, Μνημόνια Συνεργασίας (ΜOU) για τη στήριξη ελληνικών spin-offs με δέκα (10) Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, ανάμεσα στα οποία το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΕΚΕΤΑ.

Τα αποτελέσματα του egg έως σήμερα:

  • 100 νέοι επιχειρηματίες έχουν φιλοξενηθεί και υποστηριχθεί από το egg
  • 310 start-up συμμετείχαν στις πλατφόρμες του egg
  • 171 start-up δημιούργησαν νομική μορφή
  • €43.4 εκατ. χρηματοδοτικά κεφάλαια έχουν προσελκύσει συνολικά 65 start-up από Έλληνες και ξένους επενδυτές (VCs, CVCs, Business Angels)
  • €12.25 εκατ. είναι ο συνολικός κύκλος εργασιών που έχουν αναπτύξει 101 start-up (από τις 171)
  • €3.2 εκατ. χρηματοδότηση από την Eurobank σε 49 start-up
  • €12 εκατ. η συνολική επένδυση της Eurobank για τη λειτουργία του egg

Περισσότερες πληροφορίες για το egg - entergrowgo, εδώ._

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News