Εύα Καϊλή: «Είναι μάνα, πρέπει να είναι σπίτι στο παιδί της» - Η γραμμή του δικηγόρου της (vid)

Ελλάδα
Εύα Καϊλή: «Είναι μάνα, πρέπει να είναι σπίτι στο παιδί της» - Η γραμμή του δικηγόρου της (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημερινή διαδικασία, έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς είναι απών ο Βέλγος εισαγγελέας διαθφοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate - Ο Σβεν Μαρί είναι από τις πιο ισχυρές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του βελγικού νομικού κόσμου - Δείτε βίντεο

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε η ακρόαση της υπόθεσης της Εύας Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Η γραμμή που ακολουθεί ο νέος συνήγορος της κυρίας Καϊλή Σβεν Μαρί είναι ότι είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της. «Είναι μητέρα ενός παιδιου που αυτή τη στιγμή το έχει ο παππούς της. Η θέση της Εύας Καϊλή είναι στο σπίτι» δήλωσε ο αποκαλούμενος και «δικηγόρος του διαβόλου» σύμφωνα με τον οποίο το αίτημα της πλευράς Καϊλή θα είναι η αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Η δήλωση του Σβεν Μαρί:

«Θα ζητήσουμε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι στο σπίτι με το παιδί της».

//--> //-->

Η σημερινή διαδικασία, πάντως, έχει μια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς είναι απών ο Βέλγος εισαγγελέας διαθφοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate. Αιτία της απουσίας Κλεζ το αίτημα εξαίρεσης το οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Σημειώνεται, δε, ότι αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί εκ νέου μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Ωστόσο η πλευρά της κυρίας Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.

Ποιος είναι ο Σβεν Μέρι

Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή είναι από τις πιο ισχυρές, συζητημένες, ίσως και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του βελγικού νομικού κόσμου. Η λίστα των πελατών του προκαλεί από μόνη της την προσοχή. Πέρα από τον σφαγέα του Μπατακλάν, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Σβεν Μαρί είχε αναλάβει και τον Φουάντ Μπελκατσέμ, που είχε κατηγορηθεί ότι στρατολογούσε φανατικούς ισλαμιστές για να πολεμήσουν για το ISIS.

Είχε επίσης υπερασπιστεί την οικογένεια ενός νεαρού, του Sanda Dia, ο οποίος βρήκε βάναυσο θάνατο σε ένα τελετουργικό μύησης που πραγματοποιήθηκε από μια λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Εξαιτίας των επιλογών του να αναλαμβάνει τέτοιου είδους υποθέσεις, έχει γίνει γνωστός και ως «δικηγόρος του διαβόλου».

Κάνει πολύ συχνά εμφανίσεις τα βελγικά μέσα ενημέρωσης και συχνά τονίζει ότι είναι «δεν ένας δικηγόρος που θέλει να αναλαμβάνει μόνο τα θύματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News