Τραυματισμένο ελάφι βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού (vid)

Ελλάδα
Τραυματισμένο ελάφι βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλέον, αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο ελάφι

Τραυματισμένο ελάφι βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (ΑΝΙΜΑ)Τραυματισμένο ελάφι βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (ΑΝΙΜΑ)

Ένα κόκκινο ελάφι αντίκρισε άνδρας στην αυλή του σπιτιού του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία την περασμένη Δευτέρα (13/2). Παρατηρώντας το, κατάλαβε πως το ζώο δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και έτσι ενημέρωσε άμεσα το Δασαρχείο Καπανδριτίου και τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΑΝΙΜΑ).

Ο κτηνίατρος που έφτασε στο σημείο αναισθητοποίησε το ελάφι και διαπίστωσε πως η άρθρωση του αριστερού καρπού έχει σοβαρή διόγκωση και έντονη δυσκαμψία.

Τότε, ακολούθησε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων και χορηγήθηκαν ισχυρά αντιφλεγμονώδη παυσίπονα φάρμακα και αντιμικροβιακά μακράς διαρκείας, καθώς επίσης και σύμπλεγμα βιταμινών.

«Η ομάδα αποχώρησε μόνο όταν το ζώο ξύπνησε με τη χορήγηση αντιδότου για την αναισθησία και θα είμαστε σε επαφή με το δασαρχείο και τους κατοίκους για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζώου», ανέφερε ο ΑΝΙΜΑ.

Πλέον, αναμένεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο ελάφι.

«Εγώ και η ομάδα μου φτάσαμε στο σημείο και πράγματι βρήκαμε ένα ενήλικο αρσενικό ελάφι, το οποίο παρουσίαζε πολύ σοβαρή χωλότητα στο πρόσθιο αριστερό άκρο. Χορήγησα γενική αναισθησία στο ζώο για να κάνω αιμοληψία», είπε ο κτηνίατρος και συνεργάτης της ΑΝΙΜΑ, Γρηγόρης Μαρκάκης, στο Mega.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-cqjoyoyoh0ox

Έπειτα ο κτηνίατρος εξήγησε ότι πρόκειται για κόκκινο ελάφι και τόνισε πως είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υποδομές που να μπορούν να το νοσηλεύσουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News