Επίδομα εργασίας: Άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση

Ελλάδα
Επίδομα εργασίας: Άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο επίδομα εργασίας της ΔΥΠΑ θεσμοθετήθηκε μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά» ως κίνητρο και επιβράβευση για τη γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων από τους επιδοτούμενους ανέργους για το «επίδομα εργασίας», τη νέα παροχή από τη ΔΥΠΑ για τους επιδοτούμενους ανέργους που ξεκινούν να εργάζονται.

Το νέο επίδομα εργασίας θεσμοθετήθηκε μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά» ως κίνητρο και επιβράβευση για τη γρήγορη επανένταξη στην αγορά εργασίας. Το επίδομα εργασίας δεν μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Για την καταβολή της παροχής, οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet και υποβάλλουν μια απλή δήλωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Η ΔΥΠΑ κάνει αυτεπάγγελτο έλεγχο για την πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησής του.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων και προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους σε μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι που προσλήφθηκαν από τις 29.12.2022 και μετά, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους θα εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματός τους για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησής τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, επίδομα εργασίας ΔΕΝ δικαιούνται όσοι ασφαλισμένοι έχουν προσληφθεί:

  • ως ωφελούμενοι σε Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας του ν. 3845/2010 σε επιχείρηση συζύγου ή συγγενούς α’ ή β’ βαθμού εξ αίματος ή εξ’ αγχιστείας στο Δημόσιο, ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πού κάνετε την αίτηση

Βάζουν τους κωδικούς του Taxisnet και υποβάλλουν δήλωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή.

Η καταβολή του επιδόματος ξεκινά μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ το επίδομα εργασίας δεν μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Για την καταβολή της παροχής, οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/epidoma-ergasias-gia-paratase-epidomatos-anergias

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News