Η Ελλάδα στέλνει πλοίο με βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Ελλάδα
Η Ελλάδα στέλνει πλοίο με βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη αναμένεται επίσης να σταλεί αεροπορικώς φαρμακευτικό υλικό στη Συρία

Το μεσημέρι αναμένεται να αναχωρήσει, με πλοίο από το λιμάνι του Κερατσινίου (πύλη G2) προς την Αλεξανδρέττα, το πρώτο κύμα με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα μεταφέρει έξι φορτηγά με είδη αυστηρά που έχουν ζητηθεί αππό τουρκικής πλευράς, όπως κουβέρτες, σκηνές, υπνόσακους και χημικές τουαλέτες. Όπως έγινε γνωστό " τα στοιχεία των προς φόρτωση ειδών ανέρχονται σε 250 κυβικά μέτρα, από τα οποία: 240 κυβικά -κουβέρτες/κλινοσκεπάσματα, 2 κυβικά θερμαντικά, 2 κυβικά φαρμακευτικά υλικά/φάρμακα, 6 κυβικά είδη προσωπικής υγιεινής".

Η ομάδα εργασίας των κυβερνητικών στελεχών, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, που έχει συγκροτηθεί για την οργάνωση, τη συγκέντρωση και την αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού, έχει ομαδοποιήσει τα είδη που φορτώνονται στο πλοίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο Πέμπτη αναμένεται επίσης να σταλεί αεροπορικώς φαρμακευτικό υλικό στη Συρία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη από περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας μεταφέρεται οδικώς στις σεισμόπληκτες περιοχές. Για τις υπόλοιπες περιοχές, η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην Αττική και θα μεταφέρεται με πλοίο. Επίσης σημειώνεται πως το υγειονομικό υλικό θα φθάνει στις πληγείσες περιοχές αεροπορικώς. Όπως διαμηνύεται, στόχος είναι η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως η ανταπόκριση φορέων και ιδιωτών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία είναι τεράστια, όπως έχει δηλώσει ο Ανδρ. Κατσανιώτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News