Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Εφάπαξ μπόνους συνταξιούχων, ρυθμίσεις δόσεων

Ελλάδα
Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Εφάπαξ μπόνους συνταξιούχων, ρυθμίσεις δόσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στην 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τις τρεις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, τις οποίες ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, θα εξειδικεύσουν σήμερα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

1 . Έκτακτο βοήθημα 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις

Μιλώντας νωρίτερα χθες σε συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1η/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας», συμπλήρωσε.

«Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή», είπε ακόμη για τη μία από τις τρεις παρεμβάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση.

Πώς θα μοιραστεί το εφάπαξ επίδομα

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν καμία αίτηση, καθώς τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στον λογαριασμό τους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι συνταξιούχοι θα μοιραστούν περίπου 280 εκατ. ευρώ, με τους δικαιούχους να είναι οι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν ή έχουν προσωπική διαφορά και δεν πήραν καθόλου αύξηση, ή πήραν μικρή αύξηση σβήνοντας την προσωπική διαφορά, εφόσον η κύρια σύνταξή τους δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ.

Τα χρήματα αναμένεται να μοιραστούν ως εξής:

    300 ευρώ επίδομα για συντάξιμες αποδοχές έως 800 ευρώ

    250 ευρώ για συντάξεις που κυμαίνονται από 801 έως 1.100 ευρώ

    200 ευρώ για συνταξιούχους έως 1.101 έως 1.600 ευρώ

  1. Ρυθμίσεις 36 έως 72 δόσεων για νέες και παλαιές οφειλές

Η δεύτερη παρέμβαση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις οφειλών σε νέα και παλιά δάνεια. Εκανε λόγο για σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, με τις λεπτομέρειες να δίνονται σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ στο αναλυτικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr.

«Για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων, θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  1. Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2023

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα και το ζήτημα του κόστους παραγωγής, προανήγγειλε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

«Έχω πάρει την απόφαση να χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023. Παρέμβαση ύψους 76 εκατ. ευρώ. Έχω ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες για αποζημιώσεις να τρέξουν γρήγορα», χθες ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News