Politico για Εύα Καϊλή: Ανέλαβε την υπεράσπισή της ο δικηγόρος του τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ελλάδα
Politico για Εύα Καϊλή: Ανέλαβε την υπεράσπισή της ο δικηγόρος του τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δικηγόρος του βομβιστή του Παρισιού αναλαμβάνει την υπεράσπιση της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στην έρευνα του Qatargate

Την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή αναλαμβάνει ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού προσώπου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το 2015, στην έρευνα που εξετάζεται φερόμενη για διαφθορά και δωροδοκία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Σβεν Μαρί, ένας δικηγόρος του ποινικού δικαίου στο Βέλγιο, δήλωσε στο περιοδικό Politico τη Δευτέρα ότι θα πάρει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καιλή.

Την είδηση, ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, επιβεβαίωσε στο Politico και ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο συνέβη αυτό.

«Αναλαμβάνω», έγραψε ο Μαρί σε κείμενό του, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους πελάτες αλλά έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του πλέον μισητού ανθρώπου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα που έσπειρε τον θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή.

Ακόμα και πριν από αυτό τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου γιατί είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.

Πηγή: Politico.eu

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News