Γηροκομείο κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Έβγαζαν έξω τους νεκρούς νύχτα για μην βλέπει η γειτονιά» - Σοκαριστικές καταγγελίες

Ελλάδα
Γηροκομείο κολαστήριο στον Κορυδαλλό: «Έβγαζαν έξω τους νεκρούς νύχτα για μην βλέπει η γειτονιά» - Σοκαριστικές καταγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην εργαζόμενη στο ίδρυμα μιλά για τα όσα έζησε, δηλώνοντας ότι το προσωπικό έδενε τους ηλικιωμένους, τους άφηνε εντελώς απεριποίητους

Σοκάρουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων στο γηροκομείο του Κορυδαλλού, όπου έκαναν έλεγχο χθες ελεγκτές της Περιφέρειας.

Πρώην εργαζόμενη στο ίδρυμα που μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα όσα έζησε, δήλωσε ότι το προσωπικό έδενε τους ηλικιωμένους, τους άφηνε εντελώς απεριποίητους και έβγαζε τους νεκρούς νύχτα για να μη γίνονται αντιληπτοί.

«Οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών ήταν απερίγραπτες, ήταν αξιολύπητες. Εκτός από επιθετικές συμπεριφορές του ιδιοκτήτη της κλινικής, του γιατρού, ήταν και του προσωπικού. Όλο το προσωπικό κακοποιούσε. Νύχτα έφερναν φέρετρα. Κάθε φορά που πέθαινε κάποιος, γιατί μπορεί και μέσα σε μία ημέρα να είχε και δύο θανάτους, έφερναν τα φέρετρα νύχτα για να μην τους βλέπει η γειτονιά»

Αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη υποστήριξε τα εξής:

«Έδενε τους ασθενείς, είτε αυτό ήταν στα κρεβάτια, είτε αυτό ήταν σε κάποιο καλοριφέρ με τα χέρια πίσω. Αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι εγκληματίας. Τους έδενε και μπορεί να τους άφηνε ώρες με ακαθαρσίες επάνω τους. Τον ένοιαζε καθαρά το πως θα γεμίσει την τσέπη του»

//--> //-->

Όπως η ίδια λέει πριν το επισκεπτήριο όλα άλλαζαν, σύμφωνα με το in.gr.

«Συνήθως τα επισκεπτήρια όσο εργαζόμουν εγώ εκεί, ήταν από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Πριν, στην απογευματινή βάρδια δηλαδή 15:00 πίεζε πάρα πολύ το προσωπικό να τα έχουν όλα στην εντέλεια, έτσι ώστε 17:00 που θα έρθουν οι συγγενείς να είναι όλα τέλεια και 20:00 μόλις έκλειναν οι πόρτες ξεκινούσε το μαρτύριο για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ήταν επιβίωση, ήταν αργός θάνατος».

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά.

«Το βράδυ κατέβαζαν εκείνους που ήταν παραμελημένοι από τους συγγενείς τους, που δεν είχαν κάποια επαφή με τους συγγενείς τους και έμεναν εκεί πέρα με τη σύνταξή τους, δηλαδή πλήρωναν με τη σύνταξή τους, όπου τους συγκεκριμένους τους κατέβαζε στο ισόγειο σε ράντζα, με παλιοκουβέρτες πάνω τους και τους άφηνε εκεί όλο το βράδυ. Δεν είχαν δηλαδή κάποιο δωμάτιο αυτοί οι συγγενείς. Τις ώρες του επισκεπτηρίου τους έβαζε κανονικά στους ορόφους σε καρέκλες , σε τραπεζαρίες για να μην αντιληφθούν τίποτα οι συγγενείς»

Άρον άρον πήρε από τη συγκεκριμένη δομή γυναίκα τον θείο της.

«Ήταν πολύ χάλια. Ήρθε η μητέρα μου σπίτι και μου είπε ότι θα τον πάρουμε. Ότι ήταν βρώμικα – από νοσοκόμες καμία προσοχή», περιγράφει.

Τα στόματα ανοίγουν και στη γειτονιά.

«Συνθήκες απ’ ό,τι έβλεπα άθλιες – περισσότερες αλλοδαπές –Δούλευαν 10 – 20 μέρες κι έφευγαν»

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών των 38 τροφίμων που παραμένουν στη δομή.

Από νωρίς το πρωί φτάνουν στο σημείο για να ενημερωθούν και να πάρουν τους δικούς τους.

Ήδη από χθες το βράδυ ξεκίνησαν να σπεύδουν συγγενείς ηλικιωμένων προκειμένου να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News