Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο Έλληνες της Αντιόχειας (vid)

Ελλάδα
Σεισμός στην Τουρκία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο Έλληνες της Αντιόχειας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρό βρέθηκε το ζευγάρι των δύο Ελλήνων που χάθηκαν στα συντρίμμια της Αντιόχειας

Νεκροί εντοπίστηκαν οι Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια μετά το  σεισμό στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας εντοπίστηκε θαμμένος στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμενε και ακολούθησε η ανάσυρσή του.

Τη σορό φέρεται πως αναγνώρισε ο γαμπρός του, ενώ αναμένεται και η ανάσυρση της σορού της άτυχης γυναίκας, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκοταν δίπλα στον σύζυγό της.

Το ζευγάρι αναζητούσε η ελληνική ομάδα διάσωσης που βρίσκεται στην Τουρκία,μετά από ειδική άδεια που πήρε προκειμένου να ψάξει ξανά στην περιοχή, αφού σωστικά συνεργεία που είχαν περάσει τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ολοκληρώσει τις αναζητήσεις.

Μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην 6οροφη πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς, ενώ πέρασαν και σεισμική κάμερα στα συντρίμμια.

Πρόκειται για τους Έλληνες ομογενείς στην Αντιόχεια, Γιώργο και Νίντα Αντίπα 65 και 62 ετών, τα παιδιά των οποίων ειδοποίησαν ότι αγνοούνται μετά το σεισμό.

//--> //-->

Συγκλονίζει η κόρη των Ελλήνων αγνοουμένων: «Θέλουμε τις σορούς τους»

«Δεν ήρθε κανείς, από τη Δευτέρα που ψάχνω» έλεγε νωρίτερα η κόρη των δύο Ελλήνων μιλώντας στο Open.

Το κτήριο ήταν 6οροφο και οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν ερχόταν τις πρώτες 24 ώρες, αλλά δεν ήρθε κάποιος. Δεν ακούγεται κάποιος ήχος από το κτήριο, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Εχουμε ζητήσει από τους διασώστες να έρθουν να μας βοηθήσουν αλλά δεν έχει έρθει κανένας. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοόητα. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία. Θέλουμε να βρούμε τις σορούς τους», κατέληγε.

//--> //-->

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, χθες, Πέμπτη (9/2), μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς.

«Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαώροφο κτήριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

«Έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού» πρόσθεσε.

«Θα υποβάλλουμε κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

//--> //-->

Σημειώνεται πως διπλωματικές πηγές ανέφεραν χθες, Πέμπτη, πως η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε, από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων, με διπλή υπηκοότητα, αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας. Ευθύς μόλις της περιήλθε η σχετική πληροφορία ή Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News