Εργατικό δυστύχημα: Φριχτός θάνατος για 52χρονο οικοδόμο - Καταπλακώθηκε σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων

Ελλάδα
Εργατικό δυστύχημα: Φριχτός θάνατος για 52χρονο οικοδόμο - Καταπλακώθηκε σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άτυχος άνδρας μεγάλωνε μόνος του το ανήλικο παιδί του καθώς έχει πεθάνει και η σύζυγός του

Ένας ακόμη εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της δουλειάς. Ο λόγος για έναν 52χρονο οικοδόμο, που μάλιστα είχε πεθάνει και η γυναίκα του και μεγάλωνε μόνος του ένα μικρό παιδί. Καταπλακώθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στην περιοχή Λοφαρίου της Ροδόπης όπου εργαζόταν σε ένα φρεάτιο.

Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, εν ώρα εργασίας και ενώ ο εργάτης δούλευε σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών) στην περιοχή του Λοφαρίου. Την ώρα που κινούνταν πεζός βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εντός της ζώνης λειτουργίας μηχανήματος εκσκαφέα με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να τον εγκλωβίσει και ως εκ τούτου να τραυματισθεί θανάσιμα.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής στην ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη μέρα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, ένας συνάδελφος, εργαζόμενος σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών) στην περιοχή του Λοφαρίου τραυματίστηκε θανατηφόρα, αφού καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής. Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού γεγονότος κατά τη διάρκεια της εργασίας στην περιοχή μας. Καλούμε τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, όπως και την αντίδραση αντιμετώπισης του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες αν τυχόν υπάρχουν...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News