Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένων: «Έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους», λέει η κόρη τους - Νέα διάσταση δίνουν οι μαρτυρίες

Ελλάδα
Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένων: «Έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους», λέει η κόρη τους - Νέα διάσταση δίνουν οι μαρτυρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρχές και πολλοί εθελοντές επιχειρούν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες, διεξάγοντας έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί το ηλικιωμένο ζευγάρι

Φαίνεται να μην έχει τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση ζευγαριού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου. Το ζευγάρι, σύμφωνα με το Silver Alert που εξέδωσε η «Γραμμή Ζωής», αναχώρησε από το σπίτι του στις 23 Ιανουαρίου 2023. Πιθανός προορισμός η Μονεμβασιά Λακωνίας. Έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν, με την κόρη τους να εμφανίζεται βέβαιη πως έβαλαν τέλος στις ζωές τους.

Μετά από μαρτυρίες όμως στην υπηρεσία Silver Alert, το θρίλερ εξαφάνισης παίρνει νέα διάσταση. Κάποιοι υποστηρίζουν πως είδαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να περπατά σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας και της Ελευσίνας. Οι αρχές και πολλοί εθελοντές επιχειρούν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες, διεξάγοντας έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Ήταν την Κυριακή που η κόρη του ζευγαριού η οποία βρίσκεται στην Αμερική, έκανε μία ανάρτηση στην οποία εμφανίζεται σίγουρη πως οι γονείς της έβαλαν μόνοι τους τέλος στις ζωές τους. «Οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία επικοινωνία

Τελευταία φορά επικοινώνησε μαζί τους στις αρχές του Φεβρουαρίου μια γνωστή τους γυναίκα, η οποία φέρεται να τους πρόσεχε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η γυναίκα δεν είχε νέα τους για μέρες και ακολούθως επισκέφθηκε ξανά το σπίτι, όμως δεν τους βρήκε.

Παράλληλα, διαπίστωσε πως έλειπε και το αυτοκίνητό τους. Ενημέρωσε την κόρη τους που ζει στην Αμερική, η οποία δε γνώριζε κάτι και στη συνέχεια, απευθύνθηκε στην Αστυνομία η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό τους, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με τις έρευνες να συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με το in.gr.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, η κόρη του ζευγαριού εμφανίζεται σίγουρη ότι οι γονείς της έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους. Και πως το μόνο που περιμένει είναι να ενημερωθεί για τον εντοπισμό των πτωμάτων τους.

Τη Δευτέρα η κόρη τους επανήλθε με νέα ανάρτηση αναζητώντας δικηγόρο για τη διαθήκη.

«Κάποιες συστάσεις για δικηγόρο κληρονομικής διαθήκης; Η διαθήκη είναι πολύ απλή και αφήνει τα πάντα σε μένα, αλλά με περιουσία τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Ελλάδα θέλω να βεβαιωθώ ότι το κάνω σωστά. Έχω γκουγκλάρει και έχω βρει επιλογές, αλλά αναρωτιόμουν αν κάποιος από την κοινότητα έχει προσωπική θετική εμπειρία με κάποιον που θα συνιστούσε».

Το Silver Alert για την εξαφάνιση του ζευγαριού

Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του, Lukretia Robinson έφυγαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης του δήμου Πύλου Νέστορος στην Μεσσηνία, με το αυτοκίνητό τους μάρκας OPEL AGILA DIESEL 1300, μοντέλο 2009, χρώματος μπλε ελεκτρίκ, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΤ7738. Πιθανός προορισμός τους ήταν η Μονεμβασιά.

Ο David έχει λευκά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,85μ και είναι αδύνατος. Φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο. Η Lukretia έχει γκρίζα μαλλιά (φοράει περούκα), καστανά μάτια, ύψος 1,50μ και είναι αδύνατη.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ειδοποιήθηκε από την οικογένειά τους το απόγευμα της 08/02/2023 και ενεργοποίησε Silver Alert. Η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News