Ανέβηκε η ζήτηση στις αντιολισθητικές αλυσίδες... «εκτοξεύτηκαν» και οι τιμές: Ζητούσαν έως και 400 ευρώ (vid)

Κρήτη
Ανέβηκε η ζήτηση στις αντιολισθητικές αλυσίδες... «εκτοξεύτηκαν» και οι τιμές: Ζητούσαν έως και 400 ευρώ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέβηκε η ζήτηση, ανέβηκαν ανεξήγητα και οι τιμές στις αντιολισθητικές αλυσίδες

Αυξημένη ήταν η ζήτηση στις αντιολισθητικές αλυσίδες και χθες Κυριακή, καθώς και σήμερα Δευτέρα, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ουρές σχημάτισαν οι πολίτες και σήμερα Δευτέρα, εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», για την αγορά αντιολισθητικών αλυσίδων, υπό τον φόβο του προστίμου των 80 ευρώ σε περίπτωση που πιαστούν χωρίς να τις έχουν.

Ωστόσο, λόγω ζήτησης φαίνεται πώς ανέβηκαν κατακόρυφα και οι τιμές, ενώ παρουσιάστηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Καταναλωτές κατήγγειλαν στην εκπομπή Live News πως ότι σε πολλές περιπτώσεις οι έμποροι τους έδιναν αλυσίδες διαφορετικές από αυτές που ζητούσαν και όταν πήγαιναν να τις τοποθετήσουν στο αυτοκίνητό τους δεν ήταν συμβατές.

Ενδιαφέρον προκαλεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, και το γεγονός ότι περιπολικά της Αστυνομίας ήταν στα χιόνια χωρίς αλυσίδες, όπως και στα διόδια, για να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε οδηγούς για... αλυσίδες!

Στην Ελλάδα οι πιο ακριβές αλυσίδες

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μέσα στο top 20 της ακρίβειας και στις αλυσίδες.

Αλυσίδες χιονιού, ίδιας μάρκας και ίδιας διάστασης, στην Ελλάδα κοστίζουν 400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 289.51 ευρώ και στην Ολλανδία 368.99 ευρώ.

Οι ίδιες γαλλικές χιονοκουβέρτες έχουν στην Ελλάδα 150 ευρώ, στην Ελβετία 128.95 και στη Μεγάλη Βρετανία 92.35.

Το χάσμα στις τιμές ανάμεσα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει και στην ιταλικής κατασκευής χιονοαλυσίδες που στην Ελλάδα τις βρίσκουμε στα 226.60 και στην Βρετανία 195.88.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News